Giraffe en chimpansee geboren in Beekse Bergen

Giraffe Stijn

In de nacht van vrijdag 7 op zaterdag 8 november werd er een giraffe geboren. Het gaat het om een mannetje die inmiddels de naam ‘Stijn’ heeft meegekregen. Stijn is – in het geval hij nog even in de stal verblijft met zijn moeder – iedere dag tot minimaal 15.00 uur te zien voor het publiek. De jonge giraffe drinkt al goed bij moeder Theluji  (in februari 2009 geboren in het Safaripark) en mag naar verwachting snel met de kudde en de inmiddels één maand oude Noah mee naar buiten.

2014-11-11

 

Babychimpansee

Safaripark Beekse Bergen heeft er ook een chimpansee bij. Die werd op 29 oktober geboren in het apenverblijf midden op het park. Voor moeder Michelle was dit het eerste jong, maar helaas keek ze er vanaf het eerste moment niet naar om. Het leek er dan ook op dat het jong niet zou overleven. Tot het moment dat chimpansee Martje zich echter ineens over het jong ontfermde. Zij beviel twee maanden terug zelf helaas van een dood geboren jong. Er was nog sprake van enige melkgift bij Martje. Om dit verder te stimuleren heeft de dierenarts haar een middel toegediend. Het jong – dat pas een naam krijgt op het moment dat vrijwel zeker is dat het hele verhaal een ‘happy end’ krijgt – drinkt nu prima en heeft een goede levensverwachting.

2014-11-11 (1)

“Adoptie komt wel vaker voor bij chimpansees, maar daar moet je ook een beetje geluk mee hebben. We zijn er nog niet helemaal met dit jong, maar het gaat dus de goede kant op,” aldus Klaas-Jan Leinenga, manager Educatie en Beleving bij Safaripark Beekse Bergen.

 

Bron en foto: Beekse Bergen