Eigenaar Bobbejaanland heeft plannen in Dubai

De investeringsmaatschappij Meraas Holding heeft het Spaanse Parques Reunidos, eigenaar van onder andere Bobbejaanland en Movie Park Germany aangetrokken om minstens twee van zijn nieuwe pretparken in Dubai uit te baten. De overeenkomst tussen beide bedrijven geraakte bekend tijdens het World Travel Market vakantiesalon dat begin november plaatsvond in Londen. Parques Reunidos zou dus niet eigenaar worden maar enkel en alleen verantwoordelijk zijn voor de uitbating van de parken zoals het ook bij Parque Warner Madrid doet.

 

De Meraas Holding kondigde eerder al aan dat het drie nieuwe pretparken zal bouwen in Dubai die deel zullen uitmaken van het nieuwe Dubai Parks & Resorts. Een Bollywood-pretpark, een Legoland en het Motiongate Park staan op de planning. Welk van deze drie parken binnenkort onder de Spaanse vlag zullen varen blijft echter nog even geheim. Het volledige project moet te laatste in 2020 klaar zijn. Meraas Holding zette zijn schouders ook al onder het Dubai Eye, het toekomstige hoogste reuzenrad ter wereld, en een eventueel Six Flags Dubai.

Parques Reunidos is één van de grootste pretparkketens ter wereld met meer dan 50 pretparken in Europa, Noord-Amerika en Zuid-Amerika. De groep is daarnaast een belangrijke werkgever met meer dan 18.000 directe jobs en nog heel wat extra indirecte tijdens het hoofdseizoen. Jaarlijks krijgen alle parken en zelfstandige attracties van de Spanjaarden zo’n 25 miljoen bezoekers over de vloer waardoor ze op de vijfde plaats staan na onder andere Six Flags en Walt Disney. De reden waarom het totale aantal zo weinig lijkt is omdat de groep ook kleine attracties als kabelbanen, aquariums en waterparken uitbaat.

Meraas-Holding-Bollywood-Park

 

Bron: Parkspot.eu

Foto: Dubai Parks & Resorts.