Grote bouwupdate uit Toverland

Bij het Nederlandse park Toverland staan de werken aan de nieuwe themazone Avalon en het nieuwe toegangsgebied Port Laguna niet stil. Dankzij de Toverlandfansite zien we hoe ver de werken momenteel al gevorderd zijn.

 

We beginnen deze update bij het nieuwe toegangsgebied Port Laguna. Hier zullen de bezoekers vanaf deze zomer het park gaan betreden. Men zal via de kassa’s terechtkomen bij de wachters van het rijk die de toegang versperren voor magiërs en tovenaars die zwarte magie bij hebben. De voorwerpen die niet toegelaten worden kunnen netjes opgeborgen worden in kluisjes, in een speciaal gebouw hiervoor.

In het gebied vinden we ook een speciale winkel met daarnaast een magisch magazijn, waar alles ondersteboven lijkt te staan. Het gebied bevat ook een grote baai, waar regelmatig flessenpost aanspoelt. Deze bevatten magische dingen. Ook komt er een gebouw met meerdere spellen. Links zullen de kinderen eendjes kunnen gaan vissen, rechts zal er met ballen (parels) gegooid kunnen worden en in het midden komt een kamelenrace die omgedoopt zal worden tot een zeepaardjesrace.

Maar het grootste gebouw wordt de ruim 27 meter hoge vuurtoren Solaris. Hierin zal tevens een horecapunt geopend worden.

 

 

Maar ook in het nieuwe themagebied Avalon wordt keihard gewerkt. In dit gebied komt de boottocht Merlin’s Quest liggen. Deze neemt je mee voor een tochtje over een rivier die doorheen het gebied loopt, maar ook doorheen een stukje darkride.

De grote blikvanger in het gebied wordt uiteraard de nieuwe Wing Coaster Fēnix. Fēnix wordt de grootste Wing Coaster van de Zwitserse fabrikant Bolliger & Mabillard (B&M) in Europa. De achtbaan zal een hoogte krijgen van 40 meter en tijdens de rit zal er een snelheid van 95 km/u bereikt worden. Het parcours wordt 813 meter lang en het ritje zal 1 minuut en 45 seconden duren. Inzittenden zullen 3 keer overkop gaan via een Dive DropImmelmann en een Zero-G Roll. Daarnaast zal er ook nog een Helix in de baan zitten. De achtbaan is een investering van 17 miljoen euro en wordt de eerste looping coaster van het Limburgse pretpark. Momenteel zijn er nog geen baandelen geplaatst in het buitengebied, maar arriveerden wel de motor en het hoogste punt van de Lifthill in het park.

 

 

Rechts achteraan het terrein komt Flaming Feather, de ontmoetingsplaats voor de wijzen van de wereld. Tovenaars en magiërs zullen hier samen komen om onder het genot van een goed stuk vlees en verrukkelijke dranken te filosoferen over magie en de strijd tegen het kwaad.

 

 

 

Bron en foto’s: Toverlandfansite