Bellewaerde verhoogt capaciteit van Dawson Duel

Het Belgische pretpark Bellewaerde heeft de capaciteit van de duellerende alpine coaster Dawson Duel met 50% verhoogd. Dit nieuws kan Themeparkfreaks als eerst naar buiten brengen en werd door Bellewaerde aan onze redactie bevestigd. Dawson Duel opende vorig jaar in het park en was meteen goed voor een dubbele wereldprimeur.

 

Het West-Vlaamse pretpark Bellewaerde heeft deze winter niet stilgezeten. Naast de onderhoudswerken heeft het park ook nagedacht over hoe men de capaciteit van Dawson Duel kon verhogen. Het technisch team van het pret- en dierenpark heeft daarvoor samengezeten met de fabrikant Wiegand, die de attractie bouwde.

Na intensief overleg zijn beide partijen er samen in geslaagd de capaciteit van Dawson Duel met 50% te verhogen. Deze aanzienlijke capaciteitsverhoging werd gerealiseerd door onder andere het elektronisch remtestsysteem te optimaliseren. Daarnaast is ook de instapprocedure verbeterd en zijn er 6 nieuwe sledes aangekocht. Ook is de attractie nu aangepast zodat er meer sledes tegelijk op het spoor kunnen. Deze aanpassingen werden volledig goedgekeurd door de externe keuringsinstantie T.U.V., die de veiligheid van attracties controleert.

 

Bij de opening van Dawson Duel, in 2017, kon Bellewaerde meteen uitpakken met 2 wereldprimeurs en een Europese primeur. Het is namelijk de eerste alpine coaster in de wereld die gebouwd is op een artificiële helling en de eerste alpine coaster in de wereld waarbij de snelheid volledig automatisch bepaald wordt. Tevens is het ook de eerste duelleerde alpine coaster van Europa.