Python komt weer tot leven in de Efteling

Er zit weer leven in de achtbaan Python in de Efteling. Vandaag vonden de eerste testritten plaats. De achtbaan werd de laatste maanden bijna volledig vervangen. Heel wat trackdelen zijn volledig nieuw, alsook de remmen en het besturingssysteem.

 

Python is de oudste achtbaan van de Efteling en tevens een icoon in Nederland. De achtbaan, die in 1981 opende, was voor die tijd een zeer spectaculaire baan. Ze bevat namelijk twee loopings en twee kurkentrekkers. De baan heeft een hoogte van 29 meter en een lengte van 750 meter. Tijdens de rit wordt een snelheid bereikt van 75 km/u. Voor de bouw stond het Nederlandse bedrijf Vekoma in.

De leeftijd van de baan zorgde ervoor dat een grote renovatie nodig was om de baan optimaal te houden. De laatste maanden werd dan ook heel wat track vervangen. Enkel de lifthill, eerst bocht en first drop bleven behouden. Vandaag reed er, na lang werken, voor het eerst weer een treintje over de baan.

 

 

Als alles goed gaat, kunnen bezoekers vanaf 31 maart opnieuw een ritje maken in de Python.