Het Nederlandse DippieDoe Familiepark opent nieuwe achtbaan

Het Nederlandse pretpark DippieDoe Familiepark zal dit jaar een hele metamorfose ondergaan. Het park krijgt er maar liefst 7 nieuwe attracties bij, waaronder ook een achtbaan! Het wordt de tweede achtbaan van het park naast de reeds bestaande Tyfoon.

 

7 nieuwe attracties:

DippieDoe staat de komende maanden een serieuze verandering te wachten. Elk stukje van het pretpark zal aangepakt worden. De werken hiervoor zijn na de kerstvakantie gestart en moeten tegen het nieuwe seizoen, dat het tweede weekend van maart begint, klaar zijn.

In totaal komen er buiten alle vernieuwingen ook 7 nieuwe attracties naar het park. Een klimvulkaan zal binnen in de indoorspeelhal komen, net zoals een draaimolen en een peuterspeelplek die in het teken van de Teletubbies komt te staan. Buiten komt er een piratenthemapark met een midgetgolfbaan, een springkussen en last but not least, een achtbaan! Hoe groot deze zal worden is momenteel nog niet bekend.

Daarnaast zal de indoorhal volledig vernieuwd worden en gemoderniseerd. Buiten wordt het terrein ook onder handen genomen. Nu was er 1 groot pad van het begin naar het einde van het park, dat zal nu veranderen zodat de bezoekers een route kunnen volgen in plaats van dezelfde weg terug te moeten nemen. Er komen ook heel wat bloemen en planten bij, die de sfeer en uitstraling moeten ten goede komen.

 

 

Horeca en toegangsprijs:

Ook het restaurant wordt aangepakt. Zo zal er vanaf nu meer met verse groenten en producten gewerkt worden en komen er gezondere menu’s op de kaart. Het terras wordt ook aangepakt. De speeltoestellen die er stonden zijn verplaatst zodat het uitzicht op het meer beter wordt.

Oorspronkelijk was het de bedoeling dat de vernieuwingen binnen het budget van 1 miljoen euro zouden passen, maar de werken zullen meer gaan kosten dan eerst gedacht werd. Daarom is het niet zeker of de toegangsprijs van 14,5 euro voor het park zal kunnen blijven. Mogelijk zal de toegangsprijs verhoogd worden.

 

 

Tyfoon:

DippieDoe werd opgericht in 1999. Het pretpark heeft al een achtbaan in het pretpark staan met Tyfoon. Dit is een achtbaan van het type Comet van de Duitse fabrikant Zierer die in 2011 opende. Ook de vorige achtbaan van het park ‘Zeeslang’ die in 2013 sloot was van deze fabrikant.

Tyfoon is 11 meter hoog en tijdens de rit van 388 meter wordt er een snelheid van 40 km/u bereikt. De achtbaan stond vroeger nog in het Deense pretpark Tivoli Gardens. Daar ging de rollercoaster door het leven als ‘Slangen’.

 

 

Bron: ed.nl, rcdb.com

Foto’s: DippieDoe Familiepark