Verslag: Grootste aankondiging voor Walibi Belgium ooit

Themeparkfreaks was aanwezig bij de grootste aankondiging die Walibi Belgium ooit maakte: 100 miljoen euro wordt geïnvesteerd in tien nieuwe attracties waaronder vier achtbanen. Op een hoogte van vijftig meter viel onze mond open van verbazing toen we hoorden wat Walibi allemaal in petto heeft voor ons de komende jaren. De grote lijnen kon u al lezen in het persbericht dat het park de wereld in stuurde, maar wij geven graag nog een extra woordje uitleg.

 

Op een zonnige donderdag waren we uitgenodigd bij de grootste aankondiging uit de geschiedenis van het Belgische pretpark Walibi Belgium. Vanuit een bakje aan een kraan, op vijftig meter hoogte, wist Marketing Manager Marc Guffens ons alles te vertellen wat het park de komende jaren voor ons in petto heeft.

© Bob Van Dyck – Themeparkfreaks.eu

 

De grootse investeringen begonnen vorig jaar al met de opening van de Splash Coaster Pulsar, een unieke creatie van Mack Rides. 8.5 miljoen werd hierin geïnvesteerd, maar dat was slechts een peulschil als je bekijkt wat het park nog gepland heeft.

 

2018:

Het eerste project voor 2018 is het waterpark Aqualibi. Dit waterpark zal met 700 m² uitgebreid worden. De uitbreiding zal in het park terug te vinden zijn, waardoor de wegen veranderd dienen te worden en er afscheid genomen wordt van de parktrein MusicXpress. De uitbreiding bevat een groots kindergebied. Verder zal het volledige waterpark een tropisch thema krijgen

Maar dat is niet alles. De zone rond de Darkride Challenge Of Tutankhamon zal volledig aangepakt worden. Hier zal een Tiki-gebied ontstaan, dat een tropisch sfeertje uitstraalt. Het oude Amfitheater wordt mee opgenomen in het gebied en de Coccinelle zal verhuizen binnen het park. De Coccinelle zal een nieuw plekje krijgen naast Weerwolf, op de oude plek van het reuzenrad, dat verkocht werd aan Attractiepark Rotterdam.

In het nieuwe gebied zal ook een nieuwe achtbaan verschijnen, deze zal gericht zijn op families. Afgaande op de concepttekeningen kunnen we stellen dat dit een Gerstlauer Bobsled Coaster wordt.

 

2019:

In 2019 komt er een volledig nieuw themagebied rond de achtbaan Cobra. De zone zal een Bollywood sfeertje krijgen. In deze zone komt een nieuw belevingsrestaurant met terras dat uitgeeft op het meer en een interactief draaiend theater. Een bouwer werd niet expliciet vrijgegeven, maar het is niet ondenkbaar dat dit het nieuwe concept van Alterface en Jora Vision wordt, dat onlangs werd voorgesteld. In deze zone wordt ook Radja River opgenomen.

Alsof dat nog niet genoeg is, krijgt het kindergebied – Walibi Playland – een grote make-over en komt er een nieuwe kinderachtbaan. De achtbaan zal een opstap coaster worden, waarin kinderen een eerste ritje kunnen maken. Ook over deze achtbaan werd geen bouwer vernoemd, maar op de concept tekening zien we alvast een vliegtuig thema en een treintje dat doet denken aan een Zierer Coaster.

Is dat dan genoeg? Nee hoor! Ook de ingang wordt volledig aangepast. De oude kassa’s en het inkomstplein veranderen volledig. Men zal het plein vrij toegankelijk maken. Dit betekent dat men al op voorhand de keus krijgt tussen het pretpark of het waterpark. De ticketcontrole zal verhuizen naar de poort die nu toegang geeft tot het park.

 

2020:

In het jaar 2020 komt de Westernzone aan de beurt waar we momenteel Dalton Terror en Calamity Mine terugvinden. Deze zal volledig vernieuwd worden, maar een Western Sfeertje blijven behouden. De grootste nieuwigheid hier wordt een nieuwe waterattractie. Op de concepttekening zien we een Twist & Splash van Mack Rides.

We zien op diezelfde tekeningen ook een mogelijke extra aankleding bij de bootvaart Gold River Adventure in de vorm van geisers of vulkanen.

 

 

2021: De grootste nieuwigheid

De grootste investering in het plan wordt een Mega Coaster. Deze nieuwe achtbaan zal gebouwd worden op een stuk grond dat voorheen nog geen deel uitmaakte van het park. Achter het park liggen namelijk enkele voetbalvelden die een nieuwe zone zullen vormen, waarop de achtbaan gebouwd wordt. Exacte gegevens worden later bekend gemaakt, maar Marketing Manager Marc Guffens vertelde alvast dat het de grootste en snelste Mega Coaster van de Benelux zal worden.

De zone rond de Mega Coaster zal een voodoo thema krijgen en behalve de achtbaan komt er ook nog een restaurant en familieattractie.

In 2021 wordt ook de volledige zone tussen Weerwolf en Vampire geherthematiseerd. Dit gebied zal een New Orleans style krijgen. Weerwolf en Vampire zullen hierdoor met elkaar verbonden worden.

 

2022 – 2023:

In deze twee jaren zal gewerkt worden aan een zone rond Psyke Underground, Flash Back en Pulsar. Deze zal een soort haven look krijgen. Verder komt er nog een familieattractie bij in het park en krijgt het waterpark nieuwe glijbanen.

 

Werelden van Walibi

Het hele project kreeg de naam Worlds Of Walibi. Met acht zones die elk een eigen identiteit krijgen. Op deze manier zal het volledige park de komende vijf jaar getransformeerd worden.

 

De visie achter het project, legt Jean-Christophe Parent, Algemeen Directeur van Walibi Belgium, voor ons uit: “Met dit ambitieuze ontwikkelingsplan willen we terug onze plaats innemen als het grootste en meest sensationele attractiepark van België voor alle leeftijden. In het verleden heeft Walibi steeds een voortrekkersrol gespeeld in het aanbieden van nieuwe en unieke sensaties. We nemen deze rol met heel veel zin en overtuiging terug op en zullen in de toekomst nog aantrekkelijker zijn voor families met kinderen of jongeren die een spannende dag wensen te beleven. We hopen erop dat dankzij de kwalitatieve aanpassingen via de nieuwe themazones en het nog uitgebreidere aanbod van nieuwe attracties meer Vlamingen de weg zullen vinden naar Walibi”.