Jardin d’Acclimatation gaat nieuwe achtbaan openen

Het Franse park, Jardin d’Acclimatation wil de komende jaren enorm gaan investeren. Vijftig miljoen euro werd begroot voor de komende jaren. Dit geld zal gebruikt worden voor thematisering, renovaties van gebouwen en de bouw van nieuwe attracties.

 

Het park zal de komende twee jaar achttien nieuwe attracties gaan bouwen, welke het zullen worden is nog niet bekend gemaakt. Het enige wat tot nu geweten is, is dat er 1 nieuwe achtbaan zal bijzitten die de tieners uit de regio moet aantrekken naar het park. De bestaande  attracties zullen voorzien worden van een nieuw thema om zo in het nieuwe plaatje te passen dat het park voor ogen heeft.

Zo zal de zweefmolen voorzien worden van fonteinen. Het thema zal geïnspireerd worden op de wereld van Jules Verne, zo komt er bijvoorbeeld een ballonattractie die een panoramisch uitzicht zal bieden op het parklandschap.

Het volledige Aziatische gebied zal heraangelegd worden, de achtbaan in dit themagebied “Dragon” heeft op dit moment een trein in de vorm van een grote draak. Deze achtbaantrein zal volledig herwerkt worden en de draak wordt vervangen door een met stoom aangedreven tractor. De rupsmolen Gondoles Chinoises krijgt bootjes.

In totaal zal het pretpark 48 attracties gaan tellen, waarvan 18 nieuwe attracties. Drie attracties zullen speciaal voor de jeugd zijn. Voor de transformatie zullen 25 bestaande attracties volledig vernieuwd worden.

De werkzaamheden zullen aanvangen in oktober 2017 en zullen twee tot vijf jaar duren. €22 miljoen zal geïnvesteerd worden in de attracties zelf. De rest van het geld moet dienen voor het her aanleggen van het landschap, de renovatie van historische gebouwen en het zelf in handen nemen van de horeca in het park.

Vorig jaar werd het Franse bedrijf Compagnie des Alpes mede eigenaar van Jardin d’Acclimatation. Hierdoor is er een grote nieuwe geldstroom binnengekomen waarmee de nieuwe attracties en veranderingen zullen mee gerealiseerd worden. Compagnie des Alpes (CDA) is van oorsprong een bedrijf dat skiliften beheerd maar heeft zich al sinds geruime tijd ook een groot aandeel in de pretpark wereld. CDA is onder andere eigenaar van Bellewaerde (BE), Walibi Belgium (BE), Walibi Holland (NL), Walibi Rhône-Alpes (FR), Parc Astérix (FR), Futuroscope (FR), France Miniature (FR) en Fort Fun (DE).

 

 

Bron: Le Parisien, Le Jardin d’Acclimatation, Le Journal du Dimanche