Wat heeft Belantis in petto voor 2017

Het Duitse pretpark Belantis hoopt zijn bezoekersaantallen opnieuw een boost te kunnen geven door nieuwe investeringen. De laatste grote attractie die het park bouwde was de familieachtbaan Cobra des Amun Ra, daardoor kon het park alvast hogere bezoekerscijfers noteren en hoopt dit met een nieuwe attractie in 2017 opnieuw te kunnen doen.

 

De nieuwe attractie zal wederom eentje zijn waarvan de gehele familie kan genieten, aldus CEO Erwin Linnenbach. Veel details wou hij echter nog niet vrijgeven, het moet een echte verassing blijven.

Toen het park besloot om een nieuwe attractie te bouwen in 2015, mochten bezoekers stemmen op het type attractie dat er gebouwd moest worden. Ze hadden de keuze tussen een wildwaterbaan en een achtbaan. Men koos met volle overtuiging voor de achtbaan, deze kwam er dus ook onder de naam Cobra des Amun Ra. Er gaan geruchten dat de nieuwe attractie dus ditmaal een wildwaterbaan zal zijn, maar dat wil men nog niet bevestigen.

Naast de bouw van een nieuwe attractie, wil het park tegen 2025 ook een indoorhal, een mini-golfterrein, een klimmuur en een cinema bouwen. Of deze ideën ook werkelijkheid zullen worden gerealiseerd, is afwachten.

Belantis is een fijn pretpark, gelegen nabij de Duitse stad Leipzig. De achtbaanfan kan hier alvast kennis maken met 4 achtbanen waaronder een X95 coaster Huracan, familieachtbanen Cobra des Amun Ra en Drachenrit. Ook de kinderen kunnen genieten van junior coaster Huracanito.
Heb je liever waterattracties, neem dan zeker eens plaats in Fluch des Farao, een wildwaterbaan die dwars doorheen een Egyptische piramide gaat en eindigt met een grote splash, waterpret verzekerd dus.
Thrillfreaks dienen zeker eens een bezoekje te brengen aan de Sky Roller Götterflug, de Condor Drachenflug of de Frisbee Belantis Rache.

De allerkleinsten leven zich uit op attracties als de kettingmolen Buddel-Kreisel, de paardendraaimolen Buddel-Karussel of één van de andere tientallen kinderattracties.

 

 

Bron: Parkerlebnis