Gewicht van Baby Q in Planckendael blijft zorgwekkend laag

De toestand van Baby Q, de baby-olifant die vorige maand geboren werd in Planckendael, is nog altijd zeer zorgwekkend. Het dierenpark gaat nu een onderzoek onder verdoving uitvoeren, in de hoop dat daar meer informatie uit voortkomt.

Bij zijn geboorte woog hij 94 kilo. Vandaag is dat nog steeds maar 85,5 kg. Een baby-olifant van zijn leeftijd (bijna 1 maand oud) zou nu zo’n 115 à 120 kg moeten wegen. Hoewel hij goed drinkt, komt hij niet bij.

Falen bepaalde organen of is er iets anders aan de hand? Speelt er meer dan geelzucht? Een eerste echo gaf onvoldoende informatie. Daarom gaat men op advies van de universiteit van Gent en de stamboekhouder onder verdoving een onderzoek uitvoeren. Dit moet uitsluitsel brengen over hoe ze Baby Q hopelijk verder kunnen helpen.

Volg het verloop op : planckendael.be/KaiMookGroteZus