Nieuw Viking pretpark op komst in Noorwegen

18 Asgard Viking Adventure Park

“Asgard Vikingland” moet het grootste pretpark van Noorwegen worden en openen in de lente van 2018. Het themapark zal volledig in teken komen te staan van de Viking. Het zal ontworpen worden door de ITEC Entertainment Group. Op de concept arts zijn er achtbanen te zien en ook een indrukwekkende log flume.

1 Skyline

De bedoeling is om de bezoeker volledig onder te dompelen in de wereld van de Vikings. Je zal er alles kunnen beleven wat zij vroeger dagelijks deden. Er zal een Viking dorp zijn met herbergen en kroegen, waar verhalen zullen worden verteld over spannende gebeurtenissen. Verbranden van boten op het meer, gevechten en het stelen van een buit. Alles moet er te beleven zijn.

 

Thema gebieden:

Midgard Tivoli:

De stemming draait om gezelligheid. Een kleurrijk festival zal daar plaats vinden. Er zal een grote Markt zijn waar een sensationele tent staat waar demonstraties van kunstenaars, ambachtslieden, spelen en entertainment te bewonderen is.

2 Midgard Tivoli

Grotten:

In de avonturenzone “De Grot” kunnen de bezoekers de Noorse onderwereld verkennen. De gasten kunnen in een wildwaterbaan springen die hen op het water naar de angstaanjagende slang Nidhögg brengt en die hen een net iets te dichte confrontatie met monster fireøyde zal bezorgen. Alles eindigt met een indrukwekkende ontsnapping naar een ander deel van de grotten.

3 Grotten

Skogen:

In dit themagebied kunnen de bezoekers varen over een mysterieuze rivier. Tijdens de tocht zullen de gasten trollen, dwergen, elfen en Noorse monsters (inclusief de gevreesde Fenris) tegen komen.

4 Skogen

Havne Landsby:

Zodra de bezoekers de brug over zijn, komen ze in de pittoreske haven van een heus Vikingdorp. Een vloot schepen met drakenhoofden dobberen in de haven vlakbij een opvallend boothuis. Van hieruit kunnen de bezoekers aan boort van een Viking schip.

5 Havne Landsby

Valhall:

Op de binnenplaats kunnen de bezoekers fantastische avonturen vinden. Er staat een gigantische glinsterende brug die aansluiting geeft tot het Midgards Havnelandsby en Valhall. In de Vahall worden de bezoekers uitgenodigd voor een groot prachtig Viking feest.

6 Havne Landsby

Asgard Slotts inngang:

De afbrokkelende ruïnes van een eens majestueus Viking fort, is door de jaren heen begroeid met de wortels van een gigantische boom. Het enorme maar versleten kasteel, is de ingang van Asgard. Het ziet er angstaanjagend uit, maar de verleiding om de avonturen achter de muur te ontdekken zullen de bezoekers naar binnen lokken.

7 Asgard Slotts Inngang

 

Sfeerbeelden:

15 Sfeerbeeld4
Themagebied: Asgard Slotts Inngang

 

12 Sfeerbeeld1
Themagebied: Valhall
13 Sfeerbeeld2
Themagebied: Grotten
14 Sfeerbeeld3
Ingang park
16 Sfeerbeeld5
Themagebied: Skogen

 

17 Sfeerbeeld6
Themagebied: Havne Landsby

 

Over het project:

19Haugesund en Haugalandet willen hun positie als “Vaderland van de Viking koningen” versterken en willen hun vestigen als de Wereld Viking hoofdstad. De Viking geschiedenis spreekt tot de verbeeldingen en wordt veel gebruikt, maar tot nu toe was er nog geen vaste plek voor.

20Om een dergelijke positie vast te leggen moet de regio een grote boost krijgen, een Viking land. “Vikinglandet AS” (Viking Noorwegen AS) is opgericht om het prohect vooruit te helpen. Het bedrijf en de mensen die er betrokken bij zijn, kennen enorm veel van de materie.

21Ondertussen is er een haalbaarheidsstudie gedaan waaruit blijkt dat het project haalbaar is. Het onderzoek richten zich op het park zelf, het kostplaatje, de markten en regio, nationaal en internationaal en de aantrekking. Er worden momenteel fondsen verzameld om naar de volgende fase te kunnen gaan. ITEC, het bedrijf waar de organisatie mee samen werkt, is van Amerikaanse origine en heeft ook al projecten met Disneyland gedaan.

22De opbouw is voorzien voor 2017 en de opening wordt geschat op 2018 of 2019.

8 Logo