Ongeval in loopingschip van Zoo Safaripark Stukenbrock

In “Flying Oil Pump” (een soort van dubbel looping schommelschip) in Zoo Safaripark Strukenbrock in Duitsland, is een tiener gewond geraakt door een afgebroken decorstuk.

Voor een 17 jarige jonge eindigde het parkbezoek in het ziekenhuis. Vorige vrijdag (10 april) kwam er een plank, afkomstig van het decor los en kwam terecht op de voet van de jonge. Hij werd per helikoper afgevoerd.

Door een nog onbekende reden brak een bord van ongeveer een meter af en viel recht naar beneden. De voet van de 17 jarige werd geraakt en hij brak daardoor de enkel. Wonder bij wonder geraakte de andere inzittenden niet gewond.

Het park laat weten dat de operator meteen de noodprocedure inzette. De attractie kon niet onmiddellijk gestopt worden, omdat dit zowel technisch onmogelijk is  maar ook gevaarlijk voor de inzittenden. Daarom werd de attractie voorzichtig tot stilstand gebracht nadat ze uitbolde. Het park benadrukt ook dat de attractie regelmatig wordt nagekeken en onderhouden en dat deze is goedgekeurd door de TÜV (TÜV is de inspectie dienst).

Het ongeluk gebeurde op “Flying Oil Pump”, deze is van het type “Cataclysm” van de Italiaanse fabrikant “Fabbri”. De twee gondels op de twee zwaaiende armen draaien rond in tegengestelde richting en draaien 360 graden waardoor er meerdere keren ondersteboven wordt gegaan. De attractie is 15 jaar oud en uniek voor Duitsland.

Bron: parkerlebnis.de