Winterwonderland 2023: Diergaarde Blijdorp

Van 9 december 2023 tot en met 7 januari 2024 geniet je in Blijdorp samen met je vrienden en familie van gezelligheid en warme sferen tijdens Winters Blijdorp. Maak tijdens de Elfdierentocht een reis langs 11 unieke diersoorten en warm jezelf op bij een van de drie sfeervolle ontmoetingspleinen in het park. Jouw bezoek aan Blijdorp in de winterperiode is nog nooit zo magisch geweest.

 

Blijdorp’s Elfdierentocht

Vanaf vrijdag 15 december krijg je de kans om deel te nemen aan de Elfdierentocht, een leerzame ontdekkingstocht door een winters Blijdorp. Haal jouw stempelkaart op en maak een reis langs elf unieke diersoorten. Tijdens deze tocht leer je alles over het aanpassingsvermogen en de uitdagingen die deze dieren ervaren rond het snel veranderende klimaat. Heb jij deze tocht voltooid? Dan ligt er een mooie prijs voor je klaar bij het Jungle Café.

De Elfdierentocht is een knipoog naar de bekende Elfstedentocht. Een schaatswedstrijd die voor steeds meer jongere generaties minder bekend zal klinken. Vanwege de warmere winters nemen de momenten om kennis te maken met ijs en sneeuw steeds verder af. Heel erg jammer voor ons, maar hoe gaat de natuur hier mee om?

 

Sfeervolle ontmoetingspleinen

Op drie verschillende plekken in Blijdorp vind je tijdens Winters Blijdorp sfeervolle pleinen. Elk plein heeft zijn eigen sfeer en verhaal. Daarnaast kan je op deze plekken in de periode van 9 december 2023 tot en met 7 januari 2024 op vrijdagen, zaterdagen, zondagen en gedurende de hele kerstvakantie genieten van winterse lekkernijen. Ben je deelnemer van de Elfdierentocht? Dan kom langs alle drie de pleinen.

 

Winterse lekkernijen

Op de ontmoetingspleinen vind je heerlijke winterse lekkernijen. Warm jezelf op met warme chocolademelk en geniet van heerlijke zoete en hartige versnaperingen. Zo vind je bij de Winkel van Sinkel zelfgemaakte verse stroopwafels en op het Winters Voorplein winterse hotdogs en loaded fries.

De horecapunten op deze pleinen zijn in de periode van 9 december 2023 tot en met 7 januari 2024 geopend op vrijdagen, zaterdagen, zondagen en de hele kerstvakantie.

 

 

 Maak Winters Blijdorp nog specialer

Tijdens de periode van Winters Blijdorp zijn er speciale arrangementen te beleven. Zo geniet je tijdens de kerstdagen van een heerlijk ontbijt in Blijdorp en kan je op een aantal dagen kerstversiering maken van plastic afval.