Winterwonderland 2022: Parc Astérix

Nu de Kers nadert tooit Parc Astérix zich in de mooiste winterkleuren om jong en oud een magische beleving te geven. Nieuw voor dit jaar wordt de Gallische Kerstparade waarin alle personages aan bod komen. Er zullen vier shows plaatsvinden met onder andere een Gallische kerstmand, circus acts, illusies en poëzie. Op de Le Petit Marché de Noël, de kleine kerstmarkt, kan je lekkernijen proeven.

 

Tussen 17 december en 2 januari heropent Parc Astérix de deuren voor een Gallische kerst. In deze periode is het park geopend van 11 uur tot 17 uur. Er wordt heel wat animatie en shows voorzien om je volledig onder te dompelen in de kerstsfeer.

 

 

Themashows

Deze themashows, die 15 tot 25 minuten duren, bevatten acrobaten, dansers en goochelaars, die je allemaal uitnodigen om op reis te gaan en je te laten verbazen.

 

Gallische Kerstparade

Tijdens de kerstperiode zullen de personages doorheen het park lopen in een kleurrijke parade, met praalwagens die de kleuren van de kerstperiode dragen.

 

Qui veut la peau du Père Noël ?

Een exclusieve kerstshow op het ijs die plaatsvind in de werkplaats van de kerstman in het Joconde theater.

 

Quel Cirque

Acrobaten en dansers nemen de bezoekers me in de wereld van het circus. Deze show zal jong en oud verbazen in het theater.

 

Chronos, Magie et illusions

Deze show combineert illusies en magie en neemt je mee op een wonderlijke reis door de tijd in het Panoramix theater.

 

L’Ile aux Vœux

Een magische avondshow die de dag afsluit aan het meer. Hier wordt gebruik gemaakt van lichteffecten, vuurwerk en pyrotechnics.

 

De kerstmarkt komt tot leven

Met de geur van peperkoek in de lucht, zorgen de legendarische personages van het park voor het entertainment gekleed in feestelijke kostuums, vergezeld van de nieuwe Gallische Kerstman. Je kan ze tegen komen tussen op de paden die feestelijk versierd zijn. Gastronomische lekkernijen en eigenzinnige geschenken zullen te koop worden aangeboden aan bezoekers, op de achtergrond weerklinken traditionele kerstliederen.

 

Sneeuw en ijspret in de speelgoedfabriek

Tussen de besneeuwde menhirs kan je in de Tous en Piste-wereld vier sneeuwglijbanen vinden en twee ijsbanen. De kleine bezoekers kunnen schaatsen op een piste van 150 m2. Voor de volwassenen is er een piste van 400 m2. Deze zijn te vinden in een overdekte locatie die geïnspireerd is op de werkplaats van de kerstman.

 

Bron en foto’s: Parc Astérix