Vergane Glorie: Yongma Land

In Zuid-Korea vinden we het kleine park Yongma Land, dat jaren geleden de deuren sloot. Toch is het niet helemaal verlaten. Een lokale zakenman zorgt dat het park in haar staat toch bezocht kan worden voor fotoreportages enzoverder.

 

Het kleine park Yongma Land opende de deuren in 1980. Het was een klein pretpark met een handjevol attracties, voornamelijk voor jonge bezoekers. Jammer genoeg daalden doorheen de jaren de bezoekersaantallen en was de winst niet meer voldoende om het park draaiende te houden.

Er doen ook verhalen de ronde dat het park vervloekt zou geweest zijn, maar het is aannemelijker dat het de lage inkomsten waren die het sluiten veroorzaakt hebben. In de omgeving van het park kwamen namelijk grotere parken, die de bezoekers afsnoepten van de kleine parkjes.

Een lokale zakenman probeert toch nog geld te slaan uit het verlaten park. Zo kan je het park nu bezoeken voor €5. Het park is nu populair onder Urban Explorers, maar wordt ook vaak gebruikt bij fotoreportages.

Wie een beetje extra geld spendeert, ongeveer 30 euro, krijgt zelfs een extraatje. Dan worden namelijk de lichtjes van de oude carrousel aangestoken. Dit gebeurt echter enkel na 8 uur ’s avonds.

Het geld dat de man verdient aan het park, investeert hij in het behouden van de staat van het park. Hij zorgt er met andere woorden voor dat het verval niet verder gaat en dat vandalen buiten blijven.

 

Het park heeft ondertussen bewezen dat het in de huidige staat, behalve voor Urban Explorers, ook gegeerd is onder kunstenaars en muzikanten. Het park wordt dan ook regelmatig gebruikt in videoclips, zoals in deze van Crayon Pop’s met het liedje Bar Bar Bar.

 

 

Bron: Wikipedia