Vergane Glorie: Lake Shawnee Amusement Park

Lake Shawnee Amusement Park opende in de jaren 1920 en sloot de deuren in 1966. Het park heeft een bijzondere, bloederige, geschiedenis. Het park kende twee dodelijke ongelukken, maar zelfs voordat het park bestond vloeide er al behoorlijk wat bloed op het terrein.

 

De bloederige geschiedenis van het domein begon in de jaren 1700. Mitchell Clay was de eerste blanke die zich wou settelen in, wat nu, Mercer County is in West Virginia. Zijn komst werd niet in dank afgenomen door de Indianen die in de contreien woonden. Op een dag gingen de mannen uit de familie jagen, op dat ogenblik kwamen de Indianen het domein veroveren. De Indianen vermoorden een van de zonen en begonnen hem te scalperen, op dat ogenblik probeerde zijn zus hem te helpen. De zus werd daarop met een mes om het leven gebracht. Een andere zoon werd ontvoerd. De familie zette de achtervolging in, maar de Indianen splitsen zich op in twee groepen. De mannen volgden hen tot in Boone County en vermoorden meerdere van de Indianen, maar beseften nadien dat de zoon niet in deze groep te vinden was. Ze konden de andere groep Indianen na een tijdje lokaliseren, maar arriveerden net op het ogenblik dat de andere zoon op de brandstapel stierf.

In de jaren 1920 kocht Conley T. Snidow de Clay boerderij en bouwde een amusementspark. Hij plaatse een reuzenrad, een zweefmolen en veranderde het meer in een zwemvijver. Het park werd bezocht door gezinnen met kinderen, maar het park kreeg een slechte naam door de dood van meerdere kinderen.

Het eerste dodelijke ongeval gebeurde bij de zweefmolen. Een jong meisje met roze jurk stierf terwijl ze op de schommel zat en een wagen achteruit tegen de molen reed. Een ander kind, ditmaal een jongen, stierf tijdens een zwempartijtje in de zwemvijver. Hij werd pas veel later gevonden, hij was met zijn arm in de afvoer terecht gekomen en verdronk.

Het park sloot de deuren door de ongevallen en staat sinds dan stil, attracties staan er akelig stil, een blijvende herinnering aan de ongevallen. Toch lijkt het dat het park nog steeds bezoekers krijgt.

 

Geesten dwalen door het park.

Gaylord White kocht het park in 1985. Hij probeerde het park opnieuw te openen, maar slaagde daar niet in.

Het park ligt er opnieuw verlaten bij, maar lokt toch nog bezoekers. Deze bezoekers komen in de vorm van geesten, zo beweert de nieuwe eigenaar. “Soms hoor ik de houten schommels kraken, ook al is er geen wind,” vertelt hij. “Wanneer je je hand op de schommel legt, kan je hem soms voelen bewegen. En wanneer je in het midden van het stoeltje voelt, kan je een warm gloed voelen, die volgens ons afkomstig is van het jonge meisje haar geest.”

De zoon van White vertelt dat hij het jonge meisje zelfs een keer gezien heeft: “Ik zag haar op de schommel zitten, haar jurkje volledig doordrenkt met bloed.”

De eigenaar geeft sinds enkele jaren rondleidingen op het domein en vertelt de verhalen over geesten. Toevallig gebeurt dit in de maand oktober, tijdens de Halloweenperiode.

 

Bronnen: Wikipedia, nydailynews

Foto’s: Wikipedia