Uitgetest: Wood Express – Parc Saint Paul

Eén van de meest onverwachte investeringen van 2018 werd ongetwijfeld gedaan door het Franse pretpark Parc Saint Paul. Het park opende dit jaar namelijk haar zevende achtbaan. Met Wood Express haalt het park tevens haar eerste houten achtbaan (en de vierde houten achtbaan van Frankrijk) in huis. Wood Express is gebouwd door de Gravity Group en haalt een topsnelheid van 61,5 km/h. De baan is 484 meter lang en heeft een hoogte van 15 meter. Verder is het bijzonder dat Wood Express stalen supports heeft, waardoor het een hybrideachtbaan is.

 

Bij het naderen van de nieuwe achtbaan valt meteen het grote pad van de uitgang op. Je verwacht bijna dat dit de wachtrij is, maar als je dichterbij komt zie je dat die rechts van de uitgang ligt. De wachtrij ligt deels tussen de achtbaan en deels erachter. Hij is overigens erg lang voor een park met de bezoekersaantallen van Parc Saint Paul. Het spijtige van de baan is dat er slechts één treintje van twaalf personen op de baan staat. De capaciteit van de achtbaan is daardoor niet enorm hoog.

 

 

Eenmaal je bent ingestapt en de beugels gesloten zijn, ga je na een klein bochtje de lifthill op. Daarna volgt meteen een erg leuke first drop. De rest van de rit bestaat voornamelijk uit airtimeheuvels en enkele richtingswissels. De baan raast echter door zijn parcours en geeft zowel front- als backseat best veel airtime. Het enige minpuntje is dat de baan – zeker voor nog zo nieuw te zijn – toch al een tikkeltje ruw is. Overigens kunnen we alleen maar concluderen dat dit een prima investering is voor Parc Saint Paul.