Uitgetest: Popcorn Revenge – Walibi Belgium

In juni 2017 maakte Walibi Belgium een gigantisch masterplan bekend, met tal van nieuwe attracties verspreid over vijf jaren. Tussen die hele lijst van nieuwigheden was Popcorn Revenge en het bijhorende Karma World niet enorm opvallend, maar daarom niet minder interessant. Toen wij met de seizoenstart naar Walibi Belgium trokken, zagen we dat Walibi hard zijn best had gedaan om Karma World en de darkride Popcorn Revenge te kunnen openen, met succes. Wij besloten dan ook dat de nieuwigheid grondig uitgetest moest worden.

 

Wachtrij, verhaal en thema:

Bij het betreden van Karma World, het nieuwe themagebied, waren we meteen onder de indruk. Het opgefriste gebied is tot in detail afgewerkt en geen enkel hoekje is vergeten. De Cobra straalt in zijn nieuwe kleuren. Tegenover Cobra vinden we een nieuw restaurant, waar Indische gerechten geserveerd worden. Het nieuwe terras is een rustgevende plek die een prachtig uitzicht geeft over het meer.

De grootste nieuwigheid in het themagebied is natuurlijk Popcorn Revenge, een interactieve darkride die gebouwd is door Alterface en ETF Ride Systems. De attractie is volledig in de stijl van het Indiaanse Bollywood en stelt een cinema voor die overgenomen is door levende stukjes popcorn. Tijdens een ritje moet je met je pistool deze popcorn bestrijden en zoveel mogelijk punten scoren.

Bij het betreden van de wachtrij valt meteen op dat deze zigzagrij erg leuk gethematiseerd is. In het midden staat een grote piano met de partituren van de Popcorn Song op en aan de muur hangen diverse verwijzingen naar bekende films. ‘Corn of the Rings’, ‘King Corn’ en ‘Avacorn’ zijn maar enkele voorbeelden. In de tweede kamer van de wachtrij splitst de wachtrij in twee, de linkerkant voor groepen van één tot drie personen en de rechterkant voor grotere groepen. Daarnaast is ook hier erg leuke theming aanwezig. Er is een zogezegde informatiebalie en aan de andere kant hangt een scherm waar men uitlegt hoe het schietsysteem werkt. Daarna kan je instappen in het karretje, dat plaats biedt voor zes personen.

Ritverloop:

Zodra je bent ingestapt en de beugel gesloten is, trek je ten strijde tegen de popcorn. De gordijnen gaan open en je rijdt zo de eerste scène in, die voornamelijk bedoeld is om kennis te maken met het schietsysteem. Vervolgens ga je door naar een centrale hal, waar een beetje theming en enkele schermen te vinden zijn. Leuk detail is dat je ook daar op kan schieten en punten verdienen.

De attractie heeft in totaal zes verschillende scènes, maar je bezoekt er telkens maar vijf. De eerste en de laatste scène zijn steeds dezelfde, maar de drie die je ertussen bezoekt kunnen elke rit verschillen. Elke scène heeft ook een eigen thema: piraten, zombies, ruimte en superhelden. Elke scène bestaat uit een scherm waar enorm veel op gebeurt en tal van leuke details op te merken zijn. Het doet mij een beetje denken aan Maus au Chocolat in Phantasialand. De laatste scène stelt een grote machine voor waar je ook weer op enorm veel popcorn kan schieten. In de laatste scène is overigens ook wat fysieke theming aanwezig en zit er een leuk schrikeffect. Aan de uitgang kan je nog je score en foto bewonderen.

 

Eindoordeel:

Popcorn Revenge is een schitterende attractie die perfect past in het attractieaanbod van Walibi Belgium. De ruimte waarmee men werkt is beperkt, maar toch heeft men hier een fantastische darkride kunnen neerzetten voor de hele familie. Dat er nu twee darkrides waarbij je moet schieten in hetzelfde park staan, valt niet enorm hard op. De ervaringen zijn zeer verschillend en beide leuk op hun manier. Ook met Karma World heeft het park schitterend werk geleverd. Wij kijken alvast uit naar de volgende investering van Walibi Belgium!