Uitgetest: Maximus – Flug des Wächters – Legoland Deutschland

Legoland Duitsland opende dit jaar de familiale Wingcoaster, Maximus, Flug des Wächters in een compleet nieuw themagebied. Met de bouw van dit gebied ging een investering van om en bij de 15 miljoen euro gepaard.

Themeparkfreaks Matthieu en Isabel bezochten dit park afgelopen september en natuurlijk moest een uitgebreide testronde op deze nieuwe baan op de planning staan!

 

De Maximus-coaster is mooi in het gebied ingewerkt, zodra we de nieuwe zone binnen komen verwelkomt de track van de baan ons al onmiddellijk, terwijl de trein over ons hoofd langs glijdt.

Wanneer je het station betreedt kan je niet naast de grote buste van Maximus kijken, die de bezoeker als het ware verwelkomt en uitnodigt in zijn domein.
De hal waar we aanschuiven is echter niet volgens de normen van Legoland: een heel kale ruimte met de typische zigzag-rijen, die het wachten heel saai maken, dit moet voor ouders met kleinere kinderen niet makkelijk zijn om ze bezig te houden tijdens het aanschuiven.

Eenmaal aan het station aangekomen duidt een grouper onze plaatsen aan, we mogen zelf niet kiezen of we links of rechts van de baan zitten.

Verwacht hier trouwens zeker geen grote baan met duizelingwekkende stats. Die gegevens zijn eerder bescheiden, met een lengte van 457 meter, een maximale hoogte van 17 meter en een maximale snelheid van om een bij de 55 km/u is het duidelijk dat dit een family-coaster betreft.

Na een controle die wel even kan duren vertrekt de trein richting de kleine lifthill. Voor je het weet ben je boven en kan je van complete gebied snel even bewonderen. Al snel zoef je weer naar beneden, en met de nodige bochten, een tweetal helices en, twee kurkentrekkers, sta je na een leuk ritje weer aan het station.

Conclusie:

Maximus heeft ons aangenaam verrast, ondanks de bescheiden statistieken gaf deze baan een leuk ritje weg, en lijkt dit ons een ideale instap voor de kids die voor de eerste keer een “heftigere” baan willen en mogen doen, mét inversies!

Door de kleine baan, en waarschijnlijk de vrees voor lange wachttijden staan er twee treintjes op de baan. Door de lange controles staat de tweede trein echter altijd zéér lang te wachten voor die weer het station in kan. Een apart station voor het uitstappen voorzien was hier misschien wel een goede optie geweest.

Al bij al een zeer mooie investering, een leuke baan in een leuk gebied!