Uitgetest: Excalibur – Secrets Of The Dark Forrest – Movie Park Germany

Movie Park Germany nam dit jaar haar Rapid River onder handen. De hele attractie werd voorzien van een nieuw thema. De vernieuwde attractie vertelt het verhaal van Merlijn de tovenaar, die je meeneemt op avontuur.

 

Geschiedenis van de attractie

De Rapid River werd gebouwd door Intamin Amusement Rides en opende in 1996. Toen ging de attractie door het leven als ‘Die Unendliche Geschichte’. Het thema was in eerste instantie geïnspireerd op de film ‘The Never Ending Story’. Bij de overname van het park vervielen heel wat filmlicenties en werd de attractie omgedoopt tot Mystery River. Vanaf dit jaar gaat de attractie door het leven als Excalibur – Secrets Of The Dark Forrest.

 

De vernieuwde wachtrij

Al van het betreden van de wachtrij konden we de vernieuwingen ontdekken. In de eerste gangen hangen schilden en harnassen aan de muren. Deze gangen leiden je tot een grote kamer. Hier vertelt Merlijn het verhaal achter de attractie op een groot scherm, terwijl je de ronde riddertafel kan ontdekken. Na deze kamer volgt de gang richting het station van de attractie. De gangen en vloer werden aangekleed zodat het allemaal lijkt op stenen muren en vloeren.

Het station kreeg meer themaobjecten en aangepaste verlichting. Ook hoor je hier de nieuwe IMAScore-muziek, die gecomponeerd werd voor de vernieuwde attractie.

 

De Rit

De rit begint wanneer je de lopende band op gaat. Hier hangen meerdere schermen aan de muur, waarop Merlijn nog uitleg geeft over het avontuur dat je aangaat in de attractie. De schermen zijn zo gehangen dat de tovenaar het bootje lijkt te volgen. Na de lift volgt een donkere tunnel met diamanten aan het plafond.

Eens je buitenkomt, vaar je doorheen takken en wortels van bomen, om zo aan een tocht doorheen een wereld vol vreemde wezens beginnen. Aan de rotswand ontdek je een groot hoofd en meerdere watereffecten, wat de rit toch wat spannender maakt.

In het daarop volgende deel zie je heel wat schattige diertjes, maar opgepast, hierna volgt een zeer duister deel vol enge boomstronken en takken die over de bootjes hangen. Hiertussen ontdek je ook al enkele ridders.

Iets later kom je terecht in het nest van een zeemonster, dat niet zo blij is met het bezoek. Dreigend en waterspuwend probeert het je weg te jagen. Het jaagt je recht in de mond van een monsterlijk hoofd, dat we nog kennen van de oude rit. Hier werd een watergordijn in voorzien, of mogelijks hersteld. Dan volgt nog een deel met ridders en gevangenen.

Uiteindelijk kom je via een donkere grottunnel terecht in de laatste zaal, waar je het zwaard van Excalibur ontdekt.

 

Ons oordeel

De vernieuwing is zeer geslaagd te noemen. De meerdere scènes vertellen mooi het verhaal en de wachtrij is een grote meerwaarde geworden. De muziek is meeslepend en dreigend op de juiste momenten, wat de ervaring enkel ten goede komt.

Het enige minpuntje vonden we de iets te statische scenes. We hadden hier liever wat bewegende animatronics gezien. Zo zou het nog leuker zijn als het zeemonster kon bewegen.