Uitgetest: Bellewaerde aquapark

In 2019 opent Bellewaerde haar 2de park, namelijk Bellewaerde aquapark, een nieuw recreatiebad naast het gewone park. Wij waren aanwezig bij de exlusieve persopening van het nieuwe park op 26 juni. Het nieuwe aquapark opent zijn deuren voor het publiek op 1 Juli.

 

Je komt binnen in een mooie inkomhal waar je rechts de kassas ziet staan. Daar kan je je tickets kopen. Links is een restaurant en een wc-blok. Als je je tickets gekocht hebt, krijg je een armbandje waarmee je het aquapark binnen kan en waarmee je je locker kan sluiten. Echter moet je wel goed je lockernummer onthouden want er staan geen scanners die je vertellen wat je lockernummer is als je deze vergeten bent.

Eenmaal binnen in het aquapark merk je dat het allemaal heel goed afgewerkt is en het er heel mooi uitziet. Er is veel beplanting en er is voor een avontuurlijke inkleding gezorgd. Er zijn een aantal glijbanen, een lazy river, een kleine wellness, een whirlpool en veel klim- en klauterspeeltuigen voor kinderen. Er is ook een klimmuur en buiten is er een ligweide voorzien.

Er is binnen ook een horecapunt voorzien waar je je lekkere burgers en frietjes kan halen en natuurlijk ook lekkere cocktails kan drinken of een lekkere frisdrank kan kopen.

Er is in het hele aquapark geen zwembad… en dit miste ik toch wel. Als je als volwassene hier komt en niet zo voor slides bent, kan je hier niets doen buiten de sauna, lazy river en de whirlpool.

Wat wel opvalt is dat de tegels enorm glad zijn en dat je er heel snel op uitglijdt. Dit is bij ons meermaals bijna gebeurd.

Voor kinderen is dit Aquapark dan weer wel heel leuk: ze kunnen zich hier amuseren op de glijbanen en in het aquafort en voor de kleinsten is er een kinderbad voorzien met de naam Bambino Beach. Hier zitten een aantal leuke glijbanen voor kinderen in verwerkt en natuurlijk zijn er ook leuke fonteinen en is er zelfs een klimwand voor de kleinsten.

Bellewaerde aquapark heeft 4 grote glijbanen:

 

Regenboog

Dit is een glijbaan gemaakt door Polin. Deze glijbaan is deels gesloten en deels open. In het gesloten gedeelte zijn er daylight rings voorzien. Op het einde is er nog een leuke scherpe bocht voor je in de skim-out terechtkomt. Het leuke aan deze glijbaan is dat het rond het aquafort gaat en dat de mensen in het aquafort water kunnen laten vallen in de glijbaan en de mensen in de glijbaan kunnen natspuiten met waterkanonnen.

 

Maxi splash

Deze was tijdens ons bezoek gesloten maar dit was een normale familieglijbaan die we wel in meer zwembaden terugvinden.

 

Splash clash

Dit is een dubbele bandenglijbaan die samen start en samen eindigt in de skim out. Deze glijbaan is gebouwd door Wiegand en is 12 meter hoog en elke glijbaan is 105 meter lang. Deze glijbaan is voorzien van een tijdsmeter en van licht- en geluidseffecten.

 

Aquaventure

Dit is de sensationele glijbaan van het Bellewaerde Aquapark. Je neemt plaats in een ronde band waarin vier personen kunnen plaatsnemen. Ook deze glijbaan start op 12 meter hoogte en als je vertrokken bent neem je enkele bochten om vervolgens in een soort blad terecht te komen waar je naar boven glijdt en vervolgens weer naar achteruit naar beneden glijdt in een buis. Hierna kom je in de skim out terecht. Deze glijbaan is ook gebouwd door Wiegand en is best een leuke glijbaan, maar de herhalingswaarde is niet echt enorm hoog.  

 

De laatste 2 glijbanen bevinden zich in een glijbaantoren die is uitgerust met een bandenlift van Gerstlauer; dit is handig, zo hoef je je band niet mee naar boven te sleuren. In tegenstelling  tot de rest van het bad is de glijbaantoren niet mooi afgewerkt  en dit valt toch echt op als je van het recreatiegedeelte de toren betreedt. De trappen zijn wel lekker breed en wandelen fijn. Als je goed kijkt kan je zien dat er in de toren nog wel ruimte is overgelaten om in de toekomst extra glijbanen toe te voegen.

 

Bellewaerde Aquapark beschikt ook over een lazy river, iets wat uniek is in België. Er is geen enkel zwembad die dat heeft in ons belgenlandje. De Lazy river heeft veel leuke elementen van watervallen en sproeiers tot een grot en zelfs een Aquarium. Hier hebben we toch enkele ritjes op gemaakt.

Conclusie

Bellewaerde aquapark is een heel mooi gedecoreerd  aquapark maar het voelt aan alsof het niet volledig af is. Het mist toch wel een normaal zwembad waarin de niet-durfals terechtkunnen. De bestaande glijbanen zijn tof en Aquaventure is een zeer leuke unieke glijbaan in België. Ook de lazy river is leuk afgewerkt en is vermakelijk voor het hele gezin.

 

Ik zou dit bad aanraden aan een gezin met kinderen tot 12 jaar en ouders die graag actief bezig zijn met hun kinderen. Als je hier als volwassene komt, kan je buiten de glijbanen en de lazy river niet heel veel doen. Het bad is ook wel aan de prijzige kant voor wat het is maar het positieve is wel dat ze wel toekomstgericht uitbreidingsmogelijkheden hebben voorzien om hun bad groter te maken en eventueel nieuwe glijbanen toe te voegen aan de toren.