Uitgelicht: Azteka – Le Pal

In 2003 opende het Franse pret- en dierenpark Le Pal haar achtbaan Azteka. Deze baan werd gebouwd door Soquet Rides. Na jaren dienst werd de achtbaan wat ruwer en in 2021 verving men dan ook bijna de volledige track en de treinen.

 

 

In 2003 opende het Franse pret- en dierenpark haar achtbaan met Azteka. Voor de bouw hiervan werd een beroep gedaan op het Franse bedrijf Soquet Rides. De achtbaan werd in 2021 onderworpen aan een grondige renovatie. De volledige track werd vervangen, behalve het stuk van de eindremmen, het station en de lift want die bleven behouden. Voor het vervaardigen van de nieuwe trackdelen deed het park een beroep op het Italiaanse staalbedrijf OCEM SRL.

Buiten de track verving men ook de oude pneumatische remmen door stillere magnetische remmen. Ook de drie treintjes werden vervangen door nieuwe. Deze nieuwe treintjes zijn stiller en hebben nu afzonderlijke heupbeugels in plaats van een enkele heupbeugel voor de twee stoeltjes.

Azteka heeft een hoogte van 17 meter en een lengte van 500 meter. Er wordt een snelheid bereikt van 55 km/u. Over de baan rijden drie treintjes die ieder plaats bieden aan acht personen. Wie een ritje wilt maken kan dat vanaf een minimumlengte van 1 meter onder begeleiding. Zonder begeleiding kan dat vanaf 120 cm.

Azteka verving de oude achtbaan Chenille Fantastique, die haar rondjes draaide in het park van 1981 tot 2003. Daarna verhuisde de baan naar Parc Fenestre waar ze onder dezelfde naam nog in werking was van 2004 tot 2015.