Sinksenfoor Antwerpen: 8 juni 2019 – 7 juli 2019

De Sinksenfoor van Antwerpen zal dit jaar groots uitpakken. De grootste kermis van België pakt namelijk uit met 5 nieuwe attracties waaronder een Star Flyer en een waterattractie. De foor vindt dit jaar plaats van 8 juni tot en met 7 juli 2019. Er zullen maar liefst 150 kraampjes naar de stad komen die er vijf weken zullen staan, hiervan zijn er 33 van het type grootvermaak.

 

Nieuw dit jaar voor de Sinksenfoor is de Star Flyer “Top of the World”, van de Poorter & Bodet, die met de attractie vorige zomer in première gingen op de Zuidfoor van Brussel. Het gaat om een 60 meter hoge toren waarin 40 personen tegelijk kunnen plaatsnemen.

 

De Top of the World is niet de enige hoge attractie die de skyline van Anwerpen veranderd. De Capriolo “Eclipse” van Florens Nicolas is van de partij, net zoals de Loopfighter “Rock & Roll” van Simon Kylie. Ook de Turbine van Heyblom Henri en de XXL-Afterburner “XXL” van Dotremont Jacky zijn niet van de poes. Wie liever op een rustige manier van het uitzicht wenst te genieten kan terecht in het reuzenrad Roue Royale van Jan van der Honing.

 

De grootste verassing van de kermis is de Top Scan. De attractie was niet aangekondigd maar stond plotseling opgesteld op de kermis. Het gaat om de oude Top Scan van de Britse exploitant Heyblom die de attractie doorverkocht aan Whitelegg. Whitelegg verhuurd die momenteel door aan de Nederlandse exploitant Ordelman die er op zijn beurt mee op de Sinksenfoor staat.

 

Voor de achtbaanfans vinden we dit jaar slechts 2 achtbanen terug, de Big Roller Coaster van Bufkens, die de laatste jaren enkel en alleen nog op de Sinksenfoor verscheen, zal er dit jaar niet bij zijn. Of Bufkens de achtbaan verkocht heeft is nog niet duidelijk maar de kans dat deze nog in België zal opduiken lijkt nu wel erg klein te zijn. De Wild Mouse van Bufkens komt wel gewoon naar de Sinksenfoor. Dit is een wilde muis achtbaan met draaiende karretjes. De andere achtbaan is er eentje voor de kinderen. Het gaat om de Elliott van Bodet Jeffrey.

 

Bij de thrill rides mogen we ook een nieuwe attractie verwelkomen want de Tiki Party van Simon Kylie is van de partij. Dit is een thrill ride van het type Contact. De attractie ging vorige jaar op de Septemberfoor van Luxemburg in première en zal zo voor het eerst in Antwerpen staan.

 

Nog meer thrill rides vinden we terug met de Break Dance “Deca Dance” van Verwijk/Bufkens of in de Smashing Jump “Air Maxx” van Dotremont Fabrice. Ook de Roll Over “Shaker” van Tantillo/Zeppieri en de Take Off van Schmit Philippe zijn aanwezig. Daarnaast is de Polyp van Pailhe/Dotremont en de Rotor van Nathalie Van Vught eveneens present.

 

Wie tijdens de warme dagen graag wat afkoeling zoekt kan terecht in de Big Splash van Bufkens, dit zijn de welgekende boomstammetjes. Maar dit jaar is er ook een gloednieuwe waterattractie present met de River Rafting van Belgische exploitant Bufkens die de attractie samen uitbaat met de Nederlandse exploitant Buwalda. De River Rafting is een Spinning Raft die voor de nodige verkoeling zal zorgen.

 

Voor de kinderen zijn er heel wat attracties terug te vinden. Zo hebben we onder andere de Cake Walk van Roels en nog twee andere funhouses, Caraïbes Folies van Collard Jean-Marie en de Crazy Palace van Collard Jean-Marie Jr.

 

De stoere kinderen kunnen dan weer terecht in drie verschillende spookhuizen. Er staat bijvoorbeeld het gloednieuwe spookhuis “Walking Dead” van Dewingaerden Nancy die dit jaar in première ging op de kermis van Gent. Daarnaast is er ook nog de Terror Factory van Vanderzeypen/Janssens en de Train Fantôme van Rousseaux Stany.

 

Wie houdt van spiegelpaleizen kan zich uitleven in de Crystal Planet van Tréhout Nicolas, maar kan zich ook een weg naar buiten zoeken in de Magic World 1 en Magic World 2 van Cattin Luc. Tot slot heb je ook nog het spiegelpaleis Rio dat eveneens van Cattin Luc is.

Andere leuke attracties zijn onder andere de Carrousel van Faes Frank en de See Sturm Bahn van Lainez Valère. Natuurlijk zijn er ook botsauto’s terug te vinden en alle andere typische kermisattracties, -eetkraampjes en -drankkraampjes.

 

 

De volledige attractielijst van het grootvermaak:

Air Maxx – Dotremont Fabrice (Smashing Jump)

Autoscooter – Sonnaert Xavier (Autoscooter/Botsauto’s)

Big Splash / Tiki Surf – Bufkens Attractions (Wiltwaterbaan)

Cake Walk – Roels bvba (Cake Walk)

Caraïbes Folies – Collard Jean-Marie (Funhouse)

Carrousel – Faes Frank (Carrousel Galopant)

Crazy Palace – Collard Jean-Marie Jr. (Funhouse)

Crystal Planet – Tréhout Nicolas (Glazen Doolhof)

Deca Dance – Verwijk/Bufkens (Break Dance 1)

Eclipse – Florens Nicolas (Capriolo)

Elliott – Bodet Jeffrey (Family Coaster)

La Suisse – Delforge Kurt (Rutsche)

Magic World 1 – Cattin Luc (Glazen Doolhof)

Magic World 2 – Cattin Luc (Glazen Doolhof)

Middeleeuws Slot – Dewingaerden Nancy (Loopspookhuis)

Movies 5D – Vlasselaerts Eduard (Kijkvermaak)

Polyp – Pailhe/Dotremont (Polyp/Monster 3)

Rio – Cattin Luc (Lachspiegelpaleis)

River Rafting – Bufkens René/Buwalda (NL) (Spinning Raft) – NIEUW

Rock & Roll – Simon Kylie (Loopfighter)

Rotor – Van Vught Nathalie (Kleefwand)

Roue Royale – van der Honing Jan (Reuzenrad)

See Sturm Bahn – Lainez Valère (Happy Sailor)

Shaker – Tantillo/Zeppieri (Roll Over)

Take Off – Schmitt Philippe (Take Off)

Terror Factory – Vanderzeypen / Janssens (Spookhuis)

Tiki Party – Simon Kylie (Contact) – NIEUW

Top of the World – de Poorter/Bodet (Star Flyer) – NIEUW

Top Scan – Ordelman (Top Scan) – NIEUW

Train Fantôme – Rousseaux Stany (Spookhuis)

Turbine – Heyblom Henri (Turbine)

Walking Dead – Dewingaerden Nancy – (Loopspookhuis) – NIEUW

Wild Mouse – Bufkens René (Spinning Coaster)

XXL – Dotremont Jacky (XXL Afterburner)

 

 

Bron: Kermisland