Sfeerverslag: Walibi Holland -17 juli 2019

Op woensdag 17 juli 2019 trokken wij met een hele groep naar Walibi Holland om de nieuwe RMC baan Untamed uit te testen.  Van de partij waren ThemeParkFreaks Benjamin, Bob, Levi, Maarten en Tim en we werden vergezeld door Dorien, Jonathan en Nathalie.

 

Als we in de ochtend aan komen merk ik samen met Nathalie op dat wij er als eerste zijn en beslissen dus een koffie te gaan drinken vlakbij de inkom om zo de anderen op te wachten. De vriendelijke man die onze koffie maakte liet weten dat we echt een ritje op de nieuwe achtbaan Untamed moeten maken, want het is volgens hem echt geweldig. Dat komt dan goed uit, want daarom zijn we hier. Onze koffie is op en de rest van de groep is ook aangekomen. We houden dan ook ons woord en trekken onmiddellijk richting Untamed.

Eenmaal aangekomen kon ik niets anders denken dat dit er prachtig uitziet. Zeker als je net zoals mij nog nooit een RMC baan in het echt gezien hebt. Zo’n hybride achtbaan ziet er echt enorm spectaculair en stoer uit. Wat nog spectaculairder was is de rit op Untamed zelf. Vijf inversies en een aantal bunny hops voor de airtime. Dit allemaal terwijl de achtbaan zeer zacht en soepel rijdt. Je zou bijna kunnen zeggen te soepel want je hebt bijna niet door dat je op een achtbaan zit. Natuurlijk komt aan alle mooie liedjes een eind en dus ook aan dit ritje. Aan het einde van deze rit voelde ik toch een zekere voldoening en appreciatie voor deze baan. Walibi Holland en RMC hebben hier een pareltje neergezet en elke coaster liefhebber zal het zeker appreciëren dat we hier nu in de Benelux van een RMC mogen genieten.

Natuurlijk valt er in Walibi Holland veel meer te beleven en we trokken snel verder want er wachtten nog heel wat andere attracties op onze aandacht. Net zoals het volgende ritje dat we maakten, namelijk Lost Gravity. Lost Gravity is een Mack Big dipper. Deze attractie gebruikt een aantal leuke special effects zoals een fontein en een vlammenwerper. Verder heeft deze baan 2 inversies en we zijn met andere woorden fan. We hebben deze attractie dan ook 2x achter elkaar gedaan.

Onze tocht door Walibi gaat voort en brengt ons bij Neurogen en Drako. Neurogen is een Virtual Reality Experience, Je gaat zogezegd naar het ziekenhuis voor een behandeling die je hersenactiviteit zal verhogen. Enkel de behandeling loopt mis en je herinneringen worden gewisseld  met die van iemand anders en nu maak jij zijn herinneringen mee. Wat je nu exact meemaakt ga  ik niet spoilen, maar de setting van het ziekenhuis is wel mooi gemaakt. Alles is strak aangekleed en het lijkt zelfs een beetje futuristisch. Er is wel 1 nadeel aan deze attractie en dat is de beperkte capaciteit. Om de 3 minuten mag er 1 bezoeker naar binnen. Je kan je ervaring al op voorhand online reserveren maar daar betaal je dan wel 5 euro voor bij.

Na Neurogen gingen we met een aantal personen in Drako, dit is een leuke Junior steel coaster van Zierer, Hoewel een Junior Coaster meestal niet voor de grote thrills zorgt is het altijd een leuke aanvulling voor een park en geeft het toch wat extra familiale waarde aan het park.

We hebben net gedaan met ons middagmaal en we besluiten dat het tijd is voor een ritje op Speed of Sound. Dit is een Vekoma Boomerang en zoals velen weten is dit één van de meest voorkomende achtbaantypes. Zo heb bijvoorbeeld de Cobra in Walibi Belgium en de Boomerang in Bellewaerde. De meeste weten dus ook dat deze banen 6 inversies hebben. Drie voorwaarts en drie achterwaarts. Wat leuk is aan de versie die hier in Walibi Holland staat is dat hij de eerste keer al hij omhoog gaat hij door een tunneltje gaat. Ook de vernieuwde treintjes van Vekoma staan op de baan met het vernieuwde beugelsysteem die we onder andere ook terugvinden bij de Python in Efteling.

We lopen verder en komen Xpress: Platform 13 tegen. Dit is een gelanceerde rollercoaster van Vekoma. Deze baan heeft als thema de ondergrondse metro, maar het is vooral de wachtrij die gethematiseerd is. De rit zelf is speelt zich vooral buiten af. Een cool element tijdens deze rit is op het einde als je terug naar binnen rijdt waarbij het lijkt alsof je karretje met een metrotrein gaat botsen. Wanneer je zogezegd botst komt er ook even een steekvlam van een vlammenwerper. Je dient er ook rekening mee te houden dat in de zomer op een zonnige dag het warm kan worden in de wachtrij van deze attractie, maar verder is dit een leuke attractie die je zeker eens gedaan moet hebben.

Met zo’n mooi weer zoals we op deze dag hadden is het moeilijk om geen waterattractie te doen. Zo gezegd zo gedaan en dus gingen we richting El Rio Grande. Dit is een Rapid River attractie en het leuke hieraan is dat de bootjes een capaciteit van 9 personen hebben en dus onze hele groep er samen in kon. Alleen moest ons groepje van 9 personen precies op dieet want ons bootje woog namelijk te veel en moest toch gesplitst worden in 2 boten voor de attractie kon beginnen. El Rio Grande neemt je mee op een wilde rivier in Mexicaans thema. Er is 1 ding zeker aan deze attractie: je zal nat worden!

Op dit moment is er eigenlijk nog maar 1 grote attractie die we nog niet gedaan hebben en groot mag je letterlijk nemen. Goliath is een Intamin Mega-coaster, heeft een hoogte van 47 meter en bereikt een topsnelheid van 106km/u. de achtbaan heeft geen kettinglift maar een kabel lift. Deze brengt de trein sneller naar boven dan een kettinglift en het doel van dit type achtbaan is om aan de bezoekers zoveel mogelijk airtime te geven. Daar slaagt deze meer dan voldoende in en vooral de bunny hops op het einde van de rit geven je het gevoel te zweven.

Nu we alle grote attracties gedaan hebben beslissen we om nog enkele ritjes op de nieuwe RMC Untamed te gaan maken. Hoe vaker je deze baan doet, hoe toffer hij lijkt te worden. Ik denk dat ik bijna voor heel de groep mag spreken als ik zeg dat deze baan een toppertje is. Ik ben er echt verliefd op geworden en na nog 3 extra ritjes op Untamed is het tijd om nog snel iets te eten en afscheid te nemen van elkaar en van het park.

Walibi Holland heeft heel wat thrills staan in zijn park en dat vind ik echt leuk aan het park. Hierdoor raad ik het park dus ook vooral aan voor tieners en jongvolwassenen of thrilseekers van alle leeftijden natuurlijk.

De 2 toppunten zijn voor mij zijn Untamed en Goliath. Voor deze 2 attracties alleen al zou ik zeker terugkomen.