Sfeerverslag: Walibi Belgium – Halloween 2023

Tijdens de eerste Halloweennocturne van dit jaar trokken de Themeparkfreaks naar Walibi Belgium. Onze dag begon met een presentatie van het event en alle vernieuwingen die het park dit jaar doorvoerde, waaronder een gloednieuw spookhuis.

 

Na de presentatie trokken we het park in om er te genieten van de attracties, beginnende met de Megacoaster Kondaa, die de topper van het park blijft. Verder kwamen heel wat andere attracties op ons pad waar we ten volle van genoten, maar in dit sfeerverslag concerteren we ons vooral op het Halloweengebeuren.

Walibi werkt vanaf dit jaar ook met een verplichtte reservering, zodat de drukte beter gespreid kan worden. Voor liefhebbers van een familiaal gebeuren raad het park dan ook de niet-nocturnedagen aan, voor liefhebbers van het engere werk zijn er dit jaar maar liefst 10 nocturnes die nog plaatsvinden van 27 oktober t.e.m. 4 november.

Familiale ervaringen

Voor de jonge bezoekers toverde het park de kinderzone Fun World om in Pumpkin Fair. Hier kunnen ze op zoek gaan naar aanwijzingen om een raadsel op te lossen.

Ook nieuw is de Phantom Express. Hier wandel je doorheen een trein met gekke reizigers. Wij vonden dit alvast een enorm leuke ervaring, mooie aankleding en taferelen en heel wat acteurs maken dit ook voor volwassenen de moeite waard.

In de 4D cinema, gelegen in de Psycho Circus XXL zone kan je de 4D film Dracula gaan bekijken, die vooral de jongste bezoekers zal verblijden. De scarezone heeft overdag een familievriendelijk karakter, tijdens nocturnes wordt deze veel enger.

The Freaks

Bij deze show kom je terecht in een echte freakshow met een messenwerper, acrobaten, jongleur en andere artiesten. Alles wordt aan elkaar gezongen door een zangeres. Een leuke show met rockmuziek, die je zeker gezien moet hebben.

De Scarezones

Aan elk spookhuis is er dit jaar ook een scarezone, met heel wat acteurs. Zo kan je aan Nagulai de zone Mandu ontdekken, waar enge karakters ronddwalen. In deze zone, waarin ook de achtbaan Cobra gelegen is, wordt ook veel gebruik gemaakt van vuureffecten welke opgesteld staan rond de achtbaan, maar de grootste vlammen kan je zien op dak van het Indische restaurant.

Bij Mine Blast vindt je de zone Gaz Leak, waar mijnwerkers je de stuipen op het lijf jagen.

Bij The Curse of Amun kan je de nieuwe zone Doomed Ruins betreden. Hier kom je terecht op een opgravingssite waar je de tenten van de werkers kan gaan ontdekken. Ook staat hier en groot beeld dat verafgood wordt en af en toe vuur begint te spuwen.

De voor ons meest indrukwekkende en misschien plezantste zone is de al gekende zone Psycho Circus, die dit jaar nog groter wordt en daarom Psycho Circus XXL wordt genoemd. Hier lopen heel wat circusartiesten rond die je achtervolgen.

Rebellion Land

Ook Rebellion Land wordt bij de scare zones geteld. Op dit festivalterrein wordt de boel in vuur en vlam gezet door een DJ die een mix maakt van heel wat verschillende muziekstijlen. Dit gepaard met een heus lichtspektakel, vuur en rook effecten. De zone werd dit jaar voorzien van overdekte tribunes, waar je je beste dansmoves kan bovenhalen.

Behalve muziek kan je hier ook genieten van heel wat entertainment in de vorm van danseressen, vuurspuwers en stuntpiloten op fietsen en moto’s.

Een echte aanrader om er heel wat tijd door te brengen.

Freaky Pizza Festival

In de Psycho Circus XXL zone kan je ook het themarestaurant Freaky Pizza Festival vinden. Voor een vaste prijs kan je hier volop genieten van drank , pizza’s in ware Halloween stijl en pasta. Volgens ons een echte aanrader.

De spookhuizen

Voor volwassenen zijn er vier spookhuizen te ontdekken in het park. Nagulai, The Curse of Amun en Mine Blast kenden we al van afgelopen jaren. De eerste twee kregen wel enkele nieuwe toevoegingen.

Bij Nagulai loop je doorheen een huis met Oosterse sferen, waarin Nagulai het hoofdpersonage is. Zij gelooft dat menselijke organen eten en veel bloed drinken haar geliefde weer tot leven zal wekken. We merkten dat dit huis donkerder werd dan voorbije jaren, maar heel wat meer acteurs bevatte.

Bij Curse Of Amun loop je doorheen een zeer donker huis en krijg je een lantaarn mee, die je pad verlicht, of soms toch ook weer niet. Hier viel het nieuwe einde op waar gebruik wordt gemaakt van lasers.

Bij Mine Blast betreed je een verlaten mijn waar ooit een gasontploffing plaatsvond, maar zo verlaten lijkt deze niet te zijn. De oude Mijnwerkers stonden op uit de dood en belagen je.

Het viel ons op dat in deze spookhuizen heel wat meer acteurs rondliepen de je de stuipen op het lijf proberen te jagen.

Het beste spookhuis van het park is ongetwijfeld het nieuwe Pandemonium. Hier betreedt je het terrein van een circus, kom je op het podium terecht en in het artiestendorp. Hier waren we best wel verrast van de aankleding en de nodige jump scares. Ook de hoeveelheid acteurs maken dit spookhuis tot een must do wanneer je de nocturnes bezoekt.

Eindoordeel

Onze dag sloten we af met het eindoordeel dat het park enorm haar best deed een leuk Halloweenevenement neer te zetten, waarbij voor ons de hoogtepunten toch het nieuwe spookhuis en de Rebellion Land zone zijn. We hopen in de toekomst misschien wel op de komst van iets nieuws op de plekken van Nagulai en Curse of Amun Ra, zodat er ook daar volop gegriezeld kan worden.