Sfeerverslag: Walibi Belgium – 18 juni 2022

Vandaag trek ik samen met Themeparkfreak Dimitri naar Walibi Belgium. We gaan er namelijk verkoeling zoeken want het wordt vandaag zo’n 34 graden. Uiteraard mag een ritje op Kondaa en Psyké Underground niet ontbreken. Tijd voor een warm dagje in Walibi.

 

Een kwartier voor openingstijd staan Dimitri en ik al aan de poort van Walibi Belgium. Wanneer de poorten openen, zien we dat heel veel mensen richting de Vampire of de Weerwolf rennen. Wij daarentegen, wandelen richting Karma World.

In Karma World vind je de achtbaan Cobra, een darkride met de naam Popcorn Revenge en Radja River. Wij beginnen onze dag in Popcorn Revenge. Deze cinema met exclusieve films uit Bollywood wordt overmeesterd door popcorn. Met een pistool in onze hand moeten we zoveel mogelijk popcorn doodschieten. Het voertuig brengt ons van de ene cinemazaal naar de andere, waar we enkele bekende films en figuren kunnen spotten. Zo kan je Superman, The Hulk en andere superhelden terugvinden. Popcorn Revenge is een leuke interactieve darkride.

De volgende attractie ligt bijna net naast Popcorn Revenge en is misschien wel de natste attractie van het park. Zeker wanneer het heel warm, zoals vandaag. Ik heb het natuurlijk over Radja River. Deze rapid river begint heel langzaam met hier en daar wat verraderlijke golven die in de rapid terecht komen. Als je pech hebt (of met weer zoals vandaag, geluk hebt) word je hier al nat. Er is echter ook nog een tweede gedeelte dat zich na de tunnel bevindt. Hier vind je maar 1 golf, helemaal op het einde. Maar voor dat je dit punt bereikt moet je langs allerlei waterkanonnen die op normale dagen boven de rapid spuiten. Vandaag, met het goede weer, hebben ze beslist om de kanonnen anders in te stellen. Hierdoor spuiten sommige kanonnen water in de rapid, je wordt dus gegarandeerd nat vandaag. Ideale verfrisser met dit warme weer.

Karma World laten we achter ons en we komen aan in Fun World. Dit is het kindergebied van het park. Naast wat speeltuigen en een madhouse vinden we hier ook Fun Pilot. Een kinderachtbaan die ik stiekem heel erg goed vind. Onze dag is natuurlijk niet compleet zonder een ritje op deze leuke achtbaan.

Gestaag gaan we verder langs de linkerkant van het park. Zo komen we bij Psyké Underground terecht. Dit is een indoor lanceerachtbaan die ooit werd gebouwd door het legendarische Schwarzkopf. Destijds werd de trein gelanceerd met een vliegwiel. Door een incident in de jaren 90 is de lancering aangepast naar een LIM lancering. Het baanverloop is na al die jaren wel nog steeds hetzelfde. Twee spikes zorgen voor de voor- en achterwaartse beweging aan het einde van de rit. In het midden bevindt er zich een gigantische looping. Deze zie je tijdens de rit niet want daarvoor is het te donker.

De Shuttle Coaster laten we achter ons en we wandelen richting Exotic World. Dit exotisch themagebied is de thuisbasis van Tiki Waka en Challenge of Tutankhamon. Als eerste besluiten we een ritje te maken op Tiki Waka. Deze toffe Bobsled Coaster van Gerstlauer heeft een tof baanverloop en strekt zich over het hele gebied uit. Zo race je met je wagen over en onder enkele hutjes. Met dit warme weer komt het gebied nog meer tot z’n recht, al blijven de asfaltpaden voor mij een doorn in het oog.

Via een brug komen we bij de ingang van Challenge of Tutankhamon. Opnieuw is dit, net zoals Popcorn Revenge, een interactieve darkride. Een ritje in deze attractie staat gelijk aan een spannend avontuur in Egypte. We betreden namelijk de graftombe van Koning Tutankhamon. Dit is een gevaarlijk labyrint met allerlei creepy wezens. Zo worden we aangevallen door demonen, schorpioenen en reuzenwespen. Gelukkig kunnen we ons verweren met de pistolen in ons voertuig. Uiteraard scoren we genoeg punten en mogen we de geheime schatkamer betreden. Dit blijft de beste darkride van België, al hebben we er niet veel.

Sinds vorig jaar heeft Walibi Belgium er een paradepaardje bij. Natuurlijk heb ik het over de megacoaster Kondaa. Deze Intamin achtbaan is voor vele achtbaan liefhebbers de reden om naar Walibi te trekken en ik kan ze moeilijk ongelijk geven. Ook vandaag levert Kondaa een gigantische goede rit af. We kunnen een ritje maken op de laatste rij en wat later nog een ritje op de voorste rij. Iedere keer staat de rit gelijk aan gigantisch veel airtime. Op sommige plaatsen kom je gewoon niet meer in je stoel terecht en blijf je secondelang aan je beugel hangen. Hopelijk mogen er nog veel achtbanen zoals deze volgen want Kondaa is een absolute topper.

Ondertussen is het al bijna 12 uur en we besluiten iets te eten. Dat doen we in N’Soso, waar we een lekker stukje kip eten. Een klein uurtje later hebben we het Afrikaanse gebied ingeruild voor het western gebied. Hier vinden we Calamity Mine, een leuke mijntrein achtbaan dat zich door en langs allerlei rotsen een weg baant. Deze achtbaan heeft 2 lifthills en een heleboel scherpe bochten. Dit duidelijk de wildste trein van Walibi.

In het western gebied vind je naast Calamity Mine, nog een paar andere attracties. Buzzsaw, een topspin, draait hier om de zoveel minuten zijn rondjes en er is ook een vrije valtoren. De Dalton Terror is maar liefst 77 meter hoog en mag je dus het hoogtepunt van de dag noemen. Ook de drop zelf valt niet te onderschatten en heeft heel veel kracht.

Met dit warme weer besluiten we een ritje te gaan maken in 1 van de waterattracties. De eerste waterattractie die we tegenkomen is Flashback. Deze wildwaterbaan met klassieke boomstammen is 1 van de betere in België en dat komt voornamelijk doordat er ook een gedeelte achterwaarts wordt afgelegd. De laatste en tevens ook hoogste drop zorgt dan weer voor enorme douche. Iets wat vandaag echt welkom is.

Uiteraard zijn we door de boomstammen nog niet volledig afgekoeld en daarom besluiten we plaats te nemen in Pulsar. Deze attractie is best bijzonder te noemen want het is een combinatie van verschillende attracties. Je neemt plaats in een boot die te vergelijken valt met die van de SuperSplash in Plopsaland De Panne. Met die boot word je vervolgens voor- en achterwaarts gelanceerd, dit tot 3 keer toe. Wanneer je de laatste keer het hoogste punt bereikt wordt er beneden een grote bak met water gevuld waar de boot met een enorme snelheid induikt. Deze unieke attractie is vandaag een welgekomen attractie.

Het eerste rondje door het park is bijna afgelopen. We sluiten af bij de Weerwolf. De houten achtbaan die in 2001 door Vekoma werd gebouwd, staat niet bekend voor zijn soepele rit. De truc is echter om een zetel tussen de wielen te kiezen in plaats van erop. De schokken krijg je er natuurlijk niet volledig uit maar de rit is toch genietbaar. Ik hoop alvast dat Walibi deze achtbaan ooit eens aanpakt want het baanverloop vind ik nog steeds heel interessant.

Voordat we terug naar huis keren besluiten we nog wat af te koelen in Popcorn Revenge. De airco zorgt voor wat frisse lucht. Ook Radja River besluiten we nogmaals uit te testen en wederom zorgt dit voor natte kleren. Bij meer dan 30 graden is dat natuurlijk niet erg. Afsluiten doen we op Kondaa want voor deze topper komen we natuurlijk naar Waver. Rond 15u houden we het voor bekeken en wilden we eigenlijk nog gaan zwemmen. Helaas waren wij niet de enige met dit gedacht, waardoor de wachtrij tot op de parking stond om het zwembad binnen te geraken. We besloten huiswaarts te keren en namen afscheid van Walibi.

 

Wederom hebben we hier een heel plezante dag beleefd op de vele topattracties. Kondaa was door het warme weer goed opgewarmd en de waterattracties zorgden voor genoeg verkoeling. Walibi is de laatste jaren echt goed bezig en dat merk je bij ieder bezoek. Ik ben alvast blij dat ik hier een abonnement heb. Tot ziens Walibi!