Sfeerverslag: Toverland Midzomeravond – 03/08/2019

Dit jaar kan je opnieuw in terecht in Toverland voor de Midzomeravonden. Tijdens de zomer kan je op bepaalde avonden genieten van het park tot 23u en is heel wat extra entertainment te vinden. Aangezien we vorig jaar onder de indruk waren van dit evenement en we niet vies zijn van een ritje op Fénix besloten we om dit jaar opnieuw een bezoekje te brengen aan dit gezellige park in Sevenum.

 

We kwamen rond 10u30 aan op een half gevulde parking en zien de achtbanen reeds hun rondjes draaien. De nieuwe ingang met bijhorend entreegebied die sinds vorig jaar in gebruik is zorgt er echt voor dat je met veel zin begint aan je dagje in Toverland. Het spectaculaire uitzicht dat je krijgt van Troy die voorbij raast en Fénix die je in de verte over zijn blauwe track ziet rijden is meer dan genoeg voor mij om me telkens opnieuw naar dit park te lokken.

We besluiten om eerst een rondje door het park te maken om te kijken hoe druk het is en om natuurlijk de nodige foto’s te maken. Het park blijkt druk bezocht te zijn (we zien later op de dag een goed gevulde parking) en het is leuk om te zien dat ze eindelijk de bezoekersaantallen krijgen die ze verdienen. Omdat het voorlopig nog rustig is bij Merlin’s Quest besluiten we aan te sluiten bij de onbestaande wachtrij en genieten we van het kleine stukje darkride die Toverland ons hier voorschotelt. Stiekem hopen we dat we in de toekomst een grotere darkride krijgen in dit park, want wat we hier reeds zien is van een hoog niveau.

Aangezien we nog op de rest van ons gezelschap moesten wachten gingen we eerst nog een kijkje nemen in het Land van Toos, waar het allemaal begon voor Toverland. Aangezien we sinds kort een dochtertje hebben maken we enkele ritjes op de kinderattracties die hier te vinden zijn. Het is leuk om te zien dat er ook voor jonge kindjes heel wat te doen is en ook de medewerkers zijn hier heel vriendelijk en behulpzaam.

Daarna is het (eindelijk) tijd om een ritje te maken op Troy. Voor mij persoonlijk nog steeds de beste houten achtbaan van de Benelux. Hier konden we onmiddellijk instappen en was het opnieuw genieten van begin tot einde.

Ondertussen waren de andere Themeparkfreaks aangekomen in het park en besloten we elkaar te ontmoeten in Port Laguna. De nieuwe zomershow was jammer genoeg net gedaan, maar je kon wel zien dat dit gebied echt tot leven komt als er wat drukte is. Onze eerste gezamenlijke attractie werd natuurlijk Fénix. Ook hier viel de wachtrij zeer goed mee en konden we na een kleine 10 minuutjes beginnen aan onze vlucht op deze vuurvogel. Ik had het vernieuwde indoorgedeelte nog niet gezien en was dan ook onder de indruk van de animatronic die men hier gebruikte. De rit die daarop volgde was zoals gewoonlijk zeer goed en intens.

De volgende duikshow ging bijna beginnen dus gingen we opnieuw richting Port Laguna om deze te bekijken. Het was niet de beste duikshow die we al gezien hadden, maar was een leuk tussendoortje.  We vervolgden daarna onze weg door het park en maken enkele ritjes op de vele toppers die het park rijk is. Zo brengen we een bezoekje aan Booster Bike, Djengu River, Scorpios en natuurlijk Troy.

Het was ondertussen bijna tijd voor onze reservatie in The Flaming Feather dus begaven we ons opnieuw richting het nieuwste themagebied Avalon. Hier genoten we van onbeperkt spareribs en kregen we ook nog bezoek van de Troubadours van Avalon die speciaal voor ons een liedje van Katastroof speelden.

Om ons eten te laten zakken besloten we onmiddellijk een ritje te maken op Dwervelwind. Ook hier konden we onmiddellijk instappen en kregen we een intens ritje. In de Magische Vallei konden we ook nog kennis maken met de Katari. Dit Polynesisch volkje trok al dansend door de vallei om de bezoekers te entertainen.

Ook in de indoorhal Wunderwald was er extra entertainment voorzien in de vorm van Stimmung & Spass. In de Biergarten zorgt dit bonte gezelschap voor de typische Duitse sfeer waardoor we zelf een dansje niet konden onderdrukken. Aangezien we toch in Wunderwald waren besloten we een ritje te maken op Expedition Zork. We mochten met zes personen plaatsnemen in een bootje waardoor we door de baan reden in plaats van varen met de nodige hilariteit tot gevolg.

Het was ondertussen donker geworden dus leek een ritje op Fénix ons een goed idee. We konden hier gewoon doorlopen tot in het station en werden opnieuw verrast door de intensiteit van deze baan in het donker. Het blijft een geweldige toevoeging voor dit park en hopen dat de komende uitbreidingen van hetzelfde niveau zijn.

Tijdens de Midzomeravonden is er elke avond een spectaculaire vuurwerkshow in Port Laguna, maar wij besloten om de dag te eindigen met een ritje op Troy. Op het einde van de dag is deze topper nog intenser en wilder. Hier konden we gewoon blijven zitten dus hebben we er onmiddellijk zes ritjes van gemaakt met de vuurwerkshow op de achtergrond. Wat een prachtige manier om deze mooie dag nog beter te eindigen.

Bedankt Toverland en tot de volgende.