Sfeerverslag: Toverland – 22 april 2018

Op 22 april werden de Themeparkfreaks uitgenodigd om de vorderingen te bekijken op de bouwwerven van Toverland. Zo zagen we hoe de ingangszone Port Laguna tot stand komt en het nieuwe themagebied Avalon, met Wing Coaster Fēnix en bootvaart Merlin’s Quest, vorm begint te krijgen. Na de zeer interessante rondleiding doken we de rest van het park in.

 

Onze dag begonnen we met een wandeling over de nieuwe promenade die leidt naar Port Laguna, het nieuwe ingangsgebied van Toverland. Vanaf 7 juli zal deze ingang in gebruik genomen worden. Tevens ligt hiernaast een nieuwe parking, die als hoofdparking gebruikt zal worden, zodat we niet meer via de oude promenade zullen lopen.

 

De nieuwe ingang is alvast indrukwekkend te noemen. Je wordt meteen in een zuiderse sfeer gedompeld die doorheen het hele gebied de overhand neemt. In de zomer wordt het hier ongetwijfeld leuk vertoeven.

 

Na onze rondleiding doorheen dit gebied, waarover u hier meer kan lezen, wandelden we richting Avalon, het gloednieuwe themagebied. Al van ver voordat we in het park arriveerden, zagen we een blauw/bruin gevaarte opduiken aan de horizon, deze heet Fēnix. Deze nieuwe Wing Coaster ziet er alvast veelbelovend uit, maar ook Merlin’s Quest zal zeker onze harten gaan winnen.

 

Na een meer dan interessante rondleiding doken we het park in, waar we besloten de innerlijke mens te versterken met een lekker broodje en frietjes. Tijdens het verorberen van onze maaltijd konden we kijken naar de fonteinshow Katara.

 

En dan was het tijd voor attracties. We begonnen met een ritje op de Spinning Coaster Dwervelwind. Dit baantje blijft telkens verbazen met hoeveel pit ze heeft.

 

Met een heerlijk lentezonnetje op ons bolletje werd het tijd voor wat afkoeling. Deze zochten we in de Rapid River Djengu River. Hier merkten we op dat de wachtrij aangepast werd. Kletsnat werden we niet, maar wel genoeg om afgekoeld te raken.

 

Hierna kropen we op de brommerkes, zoals enkele Vlaamse bezoeker Boosterbike noemden. Ook hier werd de wachtrij lichtjes aangepast. Al lanceert deze baan niet als een Taron, toch blijf ik het steeds een amusante ervaring vinden.

 

En dan tijd voor die baan waar ik al jaren elke keer enorm naar uitkijk wanneer ik Toverland bezoek, Troy – de sensatie, al is deze bijnaam verdwenen uit de muziek, want sinds dit seizoen wordt de nieuwe, door IMAscore geproduceerde, muziek gespeeld in de zone en bij de attracties. Ik had hem misschien net iets bombastischer verwacht, maar dankzij de juiste sfeersetting voelde de muziek meteen aan alsof ze er altijd had moeten zijn.

De wachtrij van Troy is enorm veranderd. De ingang ligt nu naast de vijver aan het paard. Je doorloopt nu veel meer van het gebied, wat de ervaring ten goede komt, verder verdween de zigzagrij voor het station. De rit zelf blijft onovertroffen voor mij. De pit en nooit ophoudende snelheid maken dit een pareltje. Ook de gedeeltelijke retracking is zeer goed voelbaar, de stukjes waar enige ruwheid begon op te treden zijn nu weer volledig weggewerkt.

 

Onze dag zou niet volledig zijn zonder een lekker Swirl ijsje. Zeker op een dag als deze, met temperaturen die bijna 30° bedroegen, smaakt dit eens zo goed.

Onze laatste attractie van de dag werd Backstroke, oftewel de boomstammetjes. Altijd een must do in een park voor mij, maar deze zijn iets specialer, doordat je ook een stuk achterwaarts aflegt. Deze zal trouwens vanaf deze zomer door het leven gaan als Expedition Zork.

 

Sfeerverslag en foto’s: Bob Van Dyck