Sfeerverslag: Sommerland Sjaelland – 26-07-2019

Op dag 7 van onze Deense trip stond er een bijzonder druk schema op de agenda. We zouden vandaag drie parken bezoeken, waaronder Bakken ,Tivoli Gardens en beginnen deden we bij Sommerland Sjaelland. Dit park is gericht op families met kinderen, dus wij waren niet echt de doelgroep, maar met drie coasters in het aanbod konden we dit moeilijk overslaan.

 

We arriveerden iets voor tien uur aan de toegangspoortjes van het park. Wanneer je de parking op rijdt moet je meteen je dagje plezier betalen, waarna je verder de parking kan oprijden. Eens aan de toegangspoort kan je dan ook meteen naar de attracties toe stappen.

 We zagen hoe de nieuwe achtbaan Spinning Out volop getest werd, maar jammer genoeg zouden we nog niet meteen een ritje kunnen maken, een technieker was bezig met enkele euvels op te lossen. Ook de looping coaster konden we nog niet uittesten, deze zou pas vanaf de middag openen. Maar onze eerste credit van de dag was al wel geopend, Vildbassen.  Deze Big Apple achtbaan heeft geen typisch wormpje als trein ,maar wel een gekke clown.

We liepen verder doorheen het kindergebied vol attracties voor de jongste bezoekers, waar we toch nog even de kabelbaan uitprobeerden.

Achteraan het park ontdekten we een zeer leuk themagebied, waar je Afrika lijkt binnen te wandelen. In dit gebied kan je een bootvaartje maken, doorheen de jungle. Onderweg zie je heel wat dieren, maar leer je ook hoe de mens deze dieren begon te vangen en op te sluiten. Gek genoeg kwamen we ook enkele dino’s tegen.

Tijd nu om te gaan racen op het Karting circuit. De karts zijn hier voorzien van enkele knoppen, die effecten in de baan activeren. Zo kan je je tegenstanders doen vertragen of hen nat maken.

Een andere zeer mooi uitgewerkte zone is het Western dorpje. Hier vonden we een oude bekende terug. Het park heeft een eigen versie van Desperado City, een attractie die we ooit nog in Bobbejaanland konden doen.

Na enkele foto’s te nemen in een miniatuurdorpje, hoorden we dat de achtbanen vooraan het park ook geopend waren.

Eerste die we deden, was meteen ook de nieuwe achtbaan van dit jaar, Spinning Out. Geen heel grote achtbaan, maar spinnen deed ze alvast goed.

Als laatste attractie stond Vildkatten op het programma. Deze Pinfari achtbaan heeft een looping en lijkt een goedkope versie van de Schwarzkopf Looping Star coasters. We bereiden ons voor op een ritje dat niet al te soepel zou verlopen, want echt veel vertrouwen hadden we eerst niet in deze Italiaanse bouwer. Maar we moeten toegeven dat we ons vergist hadden. Vildkatten gaf ons een ritje weg dat behoorlijk pittig en best soepel verliep.

En zo werd het tijd om na enkele uren afscheid te nemen van Sommerland Sjaelland. We konden er ons best vermaken, maar raden het park vooral aan voor gezinnen met kinderen tot 14 a 15 jaar oud. Wij waren niet meteen de doelgroep van het park.