Sfeerverslag: Safariland Stuckenbrock – 11 mei 2019

Op een zonnige zaterdag brachten Jonathan, Tim en Tim een bezoek aan het Duitse Safariland, vroeger bekend als Safaripark Stuckenbrock. Dit Duitse parkje heeft buiten een autosafari ook een pretpark(je) en daarom brachten we een bezoekje.

 

We kwamen aan rond de middag en reden het park binnen. Vervolgens reden we doorheen grote verblijven waar allemaal roofdieren zaten. Heel leuk om eens te doen! We konden ook van heel dichtbij de dieren aanschouwen, iets wat toch een raar gevoel gaf.

Na de autosafari reden we naar het attractiepark en parkeerden we de auto op de (gratis) parking naast het pretpark. Door de bomen zagen we reeds de eerste achtbaan al staan namelijk de flying tiger.

De flying tiger is een vekoma whirlwind achtbaan, zo hebben wij er ook 1 gehad in bobbejaanland met de naam Wervelwind. Ik had een gelijkaardige baan  in fort fun ook al eens gedaan, maar keek stiekem toch uit naar deze baan. En hij stelde niet teleur, wat een fijn baantje, hij gaf hier en daar een tikje weg maar we hebben toch zeker 5 ritjes gemaakt op deze klassieker.

Daarna zijn we de thrillrides van het park gaan ontdekken zoals de mooi aangekleede Oil pump en de toffe giraffe tower, een Fabri freefall.

Onderweg kwamen we nog een leuke parade tegen en deze mensen verdienden zeker een dikke pluim omdat ze er zo enthousiast voor gingen, desondanks dat er niet veel bezoekers waren in het park deze dag.

Dan werd het tijd voor een attractie waar we allemaal stiekem naar uitkeken, namelijk Congo river. Maar wat is het eigenlijk? Een logflume? Een bootjesbaan? Het is een mengeling tussen deze 2 maar man, WAT EEN FANTASTISCH DING! Airtime niet normaal, je hebt geen gordel en je moet je dus goed vasthouden!

Ook deden we een ritje op de 2de en de laatste coaster van het park namelijk de Marienkäfer Achterbahn. Deze Zierer Tivoli large kennen we van in Bellewaerde en vanuit Duinrell. Deze lag mooi in het bos en dat voegde wel deglijk wat toe aan de rit.

Verder was er ook nog een circusshow in het park, die mee in de prijs was inbegrepen. We hebben de horeca ook op de proef gesteld. Hier heb ik serieus de lekkerste burger ooit gegeten in een pretpark.

Er waren ook nog veel leuke kinder- en familieattracties, dus voor  een gezin is dit in combinatie met de autosafari een heel leuk dagvullend park