Sfeerverslag: Potts Park – 12 mei 2019

Tijdens een weekendje coasterhunten bezochten Themeparkfreaks Jonathan, Tim en Tim  een aantal parkjes in Duitsland. Waaronder het kleine charmante kinder- en familiepark Potts Park in Minden.

 

Op zondag 12 mei kwamen we aan rond 14u bij de ingang van het park. Daar werden we opgewacht door een medewerker. Die wist ons te vertellen de manager van het park de Heer Pott onderweg was om ons te ontmoeten. Na even wachten was hij daar dan; het was een aardige man en hij vertelde ons trots de geschiedenis van zijn park. Verder informeerde hij ons ook over de nieuwe investering voor 2019: Sabalsaurus. Een XL Butterfly gebouwd door Sunkid Heege.

We konden hem ook enkele vragen stellen over zijn park. We vroegen wat hij het belangrijkste vond als hij een park bezocht. Zijn antwoordt was: “Je kan de grootste en hoogste attracties bouwen, maar het volgende jaar heeft iemand weer iets hoger of iets beter in zijn park gebouwd”. Hij zei dat hij het belangrijk was dat er een goede sfeer in het park hangt en dat het er netjes bij moet liggen. Ook vond hij vriendelijkheid van het personeel belangrijk. Na een tijdje gesproken te hebben met hem zijn we met hoge verwachtingen het park ingetrokken.

We hadden alle drie best wel veel honger dus we besloten eerst iets te gaan eten. Hier kwamen we voor het eerst in contact met de vriendelijke medewerkers van dit park. Dit was zeer aangenaam en daarboven was het eten zeer schappelijk van prijs. Na gegeten te hebben zijn we naar de eerste attractie gegaan namelijk Turbo Drachen, een Swing Rider gebouwd door een Abc Rides Dynamic. Hier moesten we ongeveer 15 minuten voor wachten omdat deze attractie een niet al te hoge capaciteit heeft. De manager had ons ook verteld dat de attractie gebaseerd was op de vele parapenters die over het park kwamen gevlogen. Het was wel echt een heel toffe baan en zouden graag zoiets in de buurt hebben! 

Na een rit op de Turbo Drachen gingen we naar de grootste achtbaan van het park namelijk Potts Blitz, een Zierer Force Two gebouwd in 1993. Deze baan kennen we natuurlijk al van in Plopsa Indoor, Hellendoorn, Holiday Park en nog heel wat andere parken. Maar stiekem blijven deze baantjes wel heel tof. Deze baan lag ook heel mooi tussenin de bosjes en struiken en de trein zag er heel mooi gethematiseerd uit.

Nu was het tijd voor de nieuwste attractie: Sabelsaurus. Het was een nieuwe, grotere variant van de Sunkid Heege Butterfly. Deze zag er gewoonweg prachtig uit! Onder de baan is er grote dinosaurus opgetrokken. Een knap staaltje werk van Potts Park. De rit was verder gewoon zoals de ander Butterfly’s leuk maar niet super speciaal.

Na de Butterfly hebben we ons gewaagd aan de grote glijbaantoren en zijn we naar het Science Center gaan bezoeken. Hier hebben we heel lang binnen gezeten omdat het enorm vermakelijk was. Heel veel leuke proefjes en experimenten kon je daar zelf uitproberen.

Daarna was het tijd voor het reuzenhuis, daar was alles heel erg groot en voelde je je als mens heel klein. Grappig om eens te doen.

Dan gingen we nog in de wildwaterbaan Pottwal en pikten we nog snel enkele overige attracties mee.

Ten slotte bezochten we de lasershow van het park, het was een vermakelijke show en ook leuk dat de CEO van het park voorkwam in het filmpje dat er vooraf werd afgespeeld. Rond half zes zijn we uiteindelijk naar huis gegaan omdat het nog wel een stukje rijden was.

Potts Park is een heel leuk en mooi familiepark. Het ruime attractieaanbod en het vriendelijk personeel zijn de echte troeven. Ons zie je er zeker nog terug!