Sfeerverslag: Plopsaland De Panne – 06/07/2019

Op zaterdag 6 Juli 2019 ging in Plopsaland de Panne de nacht van de abonnees door. Uiteraard waren wij (ik (Levi), Nathalie, Bob, Tim en Dwainie) van de partij op dit speciale evenement. Lees hier hoe wij deze dag beleefd hebben.

 

Toen we aankwamen aanmerkten we dat het vandaag wel eens redelijk druk kon worden. Geen tijd te verliezen dus en zo bewegen we ons naar de eerste attractie van de dag, het bos van plop een darkride.

Het bos van Plop neemt je mee op een boot rondvaart door het kabouterbos, kijk en ervaar hoe plop en zijn vrienden leven in het bos waar normaal geen grote mensen komen. Als je in Plopsaland bent moet je deze mooie darkride zeker eens gedaan hebben. Deze attractie duurt misschien net iets te lang maar is zeker en vast een mooie attractie dat zijn plaatsje in het park verdient.

We wandelen verder en merken dat er bijna geen wachtrij staat aan Anubis The Ride. Samen beslissen we een ritje te maken.

Anubis is letterlijk kort maar krachtig, je vertrekt uit het station, maakt een bocht naar rechts. Voor je het weet ben je tegen 90km/u gelanceerd en ga je van de ene inversie in de andere. Superleuk zo’n adrenaline kickje in de ochtend.

We zetten onze dag voort en merken dat de Rox Flyer snel zal opengaan. Wanneer we toekomen gaat hij inderdaad net open. Een Start Flyer attractie die tot 68 meter hoog gaat, geeft je inderdaad een prachtig uitzicht over de omgeving en het park zelf. Voor Nathalie was het de eerste maal in deze attractie en ze was ervan onder de indruk.

Het is bijna middag en voor het eten willen we eerst nog 1 van de kleinere rollercoasters doen. In dit geval Victors Race. Dit is misschien niet de grootste of hoogste baan, maar is heviger dan dat hij op het eerste zicht lijkt, zeker achterin de trein. Goed vasthouden dus en vooral genieten van de rit.

Na het eten gaan we richting de vernieuwde Dino Splash. We hadden uit betrouwbare bron vernomen dat deze vandaag uitzonderlijk zou opengaan voor de nacht van de abonnees. Eenmaal aangekomen bij Dino Splash staat er inderdaad een bord dat de attractie over een 30tal minuten zal openen. De wachtrij is mooi en geeft je echt een jungle gevoel en ook de wachtrij gaat redelijk hoog maar moet je toch niet te veel trappenlopen. Deze Log Flume attractie is de snelste waar ik ooit heb ingezeten. De boomstammetjes gaan enorm snel maar dit is zeker niet negatief. Het geeft juist een extra vibe aan de attractie en maakt haar uniek van alle andere Log Flumes.

Op verschillende plaatsen aan de attractie staat wel aangegeven dat nog niet alle decoratie stukken en animatronics klaar zijn, dit zal pas het geval zijn in de paasvakantie van 2020. Verder zijn de decoraties die er wel al zijn zeer mooi en kleurrijk. De dinosaurussen zijn zeker niet te fake en de vulkaan zelf bevat zeer mooie rook effecten.

Wij waren echt onder de indruk van Dino Splash. Alvast een welgemeende proficiat aan het Plopsa Team, deze attractie zal een mooie aanvulling zijn voor jullie park.

Nu we toch in de buurt zijn maken we ook ineens een ritje op De Draak. Dit is een Mack Powered Steel Coaster. Opvallend aan deze coaster is zijn mooi station dat zich in het kasteel bevindt en een middeleeuws kasteel thema heeft. Ook nu Dino Splash bijna af is, heb je tijdens je rit in De Draak een mooi uitzicht over de Dino Splash attractie.

Geen enkel dagje Plopsaland is compleet zonder ritje op Heidi The Ride en dus moesten wij natuurlijk ook een ritje maken. Wat een geweldig baantje is Heidi toch. Een van de zachtst rijdende woody’s die ik ken. Heidi verbaast je keer op keer opnieuw dat een baan die zo beperkt is in hoogte en lengte toch zo een stevig ritje kan geven. Eens je vertrokken bent, blijf je gaan in volle vaart tot het ritje gedaan is. Als je deze coaster nog nooit hebt gedaan kan ik hem alleen maar aanbevelen.

Het is tijd om nog eens een pauze te nemen en samen als groepje te genieten van een heerlijke Freakshake.

Nu we uitgerust zijn en het eigenlijk redelijk mooi weer is durven we ons te wagen aan de Supersplash. Zijn speciale lift die je naar boven brengt blijft toch een mooie toegevoegde waarde aan de attractie zelf. Eenmaal boven duik je naar beneden en … splash. Daarna is het terug richting station maar pas wel op voor de fonteintjes over de baan.

Natuurlijk ontbreekt ook de vernieuwde K3 Rollerskater niet op ons lijstje. Deze bijna 30-jarige baan werd recent helemaal opgefrist en in een nieuw jasje gestoken. Ze kreeg een k3 thema naar hun nummer rollerdisco. Het is een leuk baantje om eens te doen maar is uiteraard gericht op de jongere bezoekers. Het is toch een mooie aanvulling in het park.

Ondertussen begint de avond te vallen en de festiviteiten gaan zo beginnen. We doen nog een paar van de kleinere attracties en gaan daarna bij mijnheer spaghetti een hapje eten. Met gevulde buikjes kunnen we ons aan het podium gaan klaarzetten voor het optreden van K3.

20u30 Het optreden start en zal ongeveer een half uurtje duren. K3 geeft weer het beste van zichzelf en brengen vele van hun nieuwe en klassieke nummers zoals: Land van de regenboog, Alle kleuren, Oya lele, …

Spijtig genoeg hadden de weergoden niet zo’n zin in een optreden van K3 en begon het plots hard te regenen in het midden van het optreden.

K3 stak ons wel een hart onder de riem en liet ons weten dat wij een heel dapper publiek waren om voor hun zo in de regen te blijven staan.

Als afsluiter bracht K3 het allereerste nummer van K3 ooit.

Na K3 nam DJ Zina het podium over.

We besloten om terug het park in te trekken en de Plopsa Parade te gaan zien. De Plopsa parade is altijd leuk om te gaan zien op het einde van je dag in het Plosaland park maar vandaag was hij extra leuk aangezien uitzonderlijk de meiden van K3 ook in de parade waren.

Daarna doen we ons te goed aan onze gratis tegoedbonnen. Iedereen op de nacht van de abonnees had tegoedbonnen gekregen voor gratis snacks en drankjes. Je had recht op een mini frietje, een mini mexicano, een frisdrankje van 22cl en nog een paar andere lekkere dingen.

Nu het einde van de dag nadert zoeken we een rustig plaatsje om het vuurwerk te bekijken. Het einde van het vuurwerk signaleert ook het einde van een leuke dag die weer veel te snel voorbij is gegaan.

Helaas is dit dus het einde van onze dag en moeten we nog de lange autorit naar huis maken. Maar we kunnen onszelf troosten met de gedachte dat we volgend jaar kunnen terugkomen voor een nieuwe nacht van de abonnees. Hopelijk is volgende editie dan net zo leuk als deze.

 

Tot de volgende keer Plopsaland.