Sfeerverslag: Playmobil-FunPark – 08-09-2018

Tijdens één van zijn parktrips doorheen Duitsland ontdekte Themeparkfreak Timothy een bijzonder themaparkje namelijk Playmobil-FunPark. Dit kleine parkje is gelegen in Zirndorf, niet zo heel ver van de stad Neurenberg.  Als klein jongetje had Themeparkfreak Timothy heel wat Playmobil figuren & gebouwen, met in het bijzonder de western- en middeleeuwen set. Dit speelgoed zorgde voor ontelbare uren plezier tijdens zijn jeugd. Samen met zijn broer verzonnen ze de zotste avonturen voor al hun Playmobil ridders & cowboys. Met het bezoeken van dit parkje ontstond de mogelijkheid om zelf eens te ontdekken hoe het zou kunnen zijn om zelf zo een Playmobil ventje te kunnen zijn.

 

Aangekomen bij ingang van het park, ging ik meteen aanschuiven bij de kassa. Met een inkomprijs van €8.50 is het park absoluut familievriendelijk. Families met kinderen zijn uiteraard de doelgroep van dit park. Attracties zoals achtbanen of thrill rides zal je hier (nog) niet vinden. Het park is onderverdeeld in verschillende themazones.

De ingang was netjes versierd als een kasteelpoort.

Bij het zien van deze kasteelpoort was ik razend benieuwd naar het middeleeuws themagebied. Als gevolg werd dit de eerste zone die ik ontdekte. Hier kan je een heus riddertoernooi aanschouwen of plaatsnemen op de troon van de koning/koningin. Maar de hoofdattractie van deze zone is uiteraard het machtige Playmobil kasteel.

Het kasteel zag er echt zo uit als het kasteel dat ik me uit mijn jeugd kan herinneren. Echt prachtig hoe men dit heeft uitgewerkt, ik voelde me al meteen één van de vele ridderfiguurtjes waarvoor ik die ontelbare avonturen verzon. Ditmaal was ik diegene die op avontuur ging.

Aan de valbrug werd ik verwelkomd door Ridder Bauknecht (of wat zijn naam ook mogen zijn).

Ook de koning & de koningin hielden even een toespraak toen ik het plein betrad.

Natuurlijk verkende ik ook even alle torentjes en zaaltjes.

Aan de zijkant van de muren zijn her en der enkele klimmuren aangebracht. Ideaal voor de vijand om de muur in het echt te kunnen bestormen (of gewoon de aap uit te hangen).

De maag spijzen deed ik in het sfeervolle horecapunt. Die middeleeuwse pizza werkte ik vlotjes weg.

Na het middagmaal was het tijd om de andere themazones eens te gaan verkennen.

De eerste figuren die ik tegenkwam waren de Bijbelse figuur Noah en zijn vrouw. Ze hadden de ark al in gereedheid gebracht voor de grote zondvloed.

Vervolgens kwam ik terecht in de Western zone. Ik herkende meteen enkele iconische figuurtjes zoals de Gier, de indianenstam & de postkoets. Haha, heerlijk dat nostalgisch gevoel.

Ik sprong mee op de postkoets voor een ritje richting het Playmobil haven gebied. In deze zone kunnen de kids rond peddelen in één van de bootjes.

Niet ver van deze havenzone ligt het Playmobil politie gebouw.

Onder het toekijkend oog van de Playmobil versie van Flor Koninckx kan men zich hier wagen aan het verkeerspark. Neem plaats in één van de go-karts en scheur…ik bedoel rij deftig over het uitgestippelde parcours.

Gelukkig was het vandaag stralend weer en hoefde ik geen toevlucht te zoeken in de gigantische Playmobil indoorhal. Uiteraard ging ik wel eens een kijkje nemen wat hier zoal te beleven viel.

De indoorhal was onderverdeeld in verschillende kleine themahoeken. De kinderen kunnen zich hier volledig uitleven in bijvoorbeeld het Vikingschip, het prinsessenpaleis, Playmobil City of in één van de andere gebouwen.

Het park heeft ook een grote Playmobil shop.

Hier en daar plaatste men ook leuke Playmobil Diorama’s.

De dag liep weer ten einde en het was tijd om weer eens richting het hotel te gaan.

 

Is dit parkje de moeite om eens te bezoeken. Naar mijn bescheiden mening “Ja”. Ok ,het park heeft dan misschien geen rollercoasters of thrill rides, maar wel een bijzonder gezellige sfeer. De kids kunnen hier gemakkelijk heel de dag doorbrengen & ook de ouders worden even terug geflitst naar hun jeugd.