Sfeerverslag: Parc des Combes -15 augustus 2019

In augustus trokken enkele TPF’ers opnieuw op kampeertrip. Dit keer bracht deze trip ons naar enkele parken in Frankrijk die al een tijdje op onze wishlist stonden, maar beginnen deden we met een klein parkje op weg naar onze camping. Parc des Combes is een zeer klein park in Le Creusot waar je gratis binnen kan en per attractie kan betalen. Je kan natuurlijk ook kiezen voor een all-in bandje zodat je alle attracties onbeperkt kan doen. We kozen voor de laatste optie en met een stralende zon op ons gezicht konden we beginnen aan ons dagje.

 

Als we het park betreden komen we eerst bij een gebied waar je vooral enkele kinderattracties kan vinden. Zo kunnen de kleinsten hier een ritje maken op de carrousel of de kettingmolen en hebben ze zelf hun eigen log flume die leuk aangekleed is voor dit kleine parkje. We kunnen hier ook zien dat dit park gebouwd is op een heuvel waardoor er een groot hoogteverschil is en je ook de meeste attracties in één oogwenk kan zien.

Iets verder vinden we dan ook de eerste attractie waarvoor we naar dit park kwamen. Ze hebben hier namelijk 2 rodelbanen: een alpine coaster en een bobsleebaan. De eerste die we tegenkomen is de alpine coaster en we maken dan ook onmiddellijk een ritje. Het is niet de langste die we al gedaan hebben, maar vanwege het hoogteverschil en het uitzicht is het wel een zeer leuke rit.

Onmiddellijk daarnaast vinden we ook de bobsleebaan die een mooie interactie heeft met de naastgelegen alpine coaster. Opnieuw niet de langste baan die we al gedaan hebben, maar zeker leuk om eens te doen.

We vervolgen onze weg doorheen het park en komen aan bij de eerste achtbaan van het park. Deval’Train is een Junior Coaster van Vekoma en geeft opnieuw een zeer leuke rit weg. Ook de aankleding is zeer leuk gedaan voor een parkje van deze omvang. Daarnaast staat ook de tweede en laatste achtbaan van het park. Boomerang is opnieuw een achtbaan uit de stal van Vekoma en is van het type Family Boomerang. Ook dit is een prima baantje die in de helix zelfs relatief intens te noemen is. Hiermee kunnen we alle credits van het park afvinken en gaan we de rest van het park verkennen.

We zien dat Escadrille vandaag jammer genoeg gesloten zal blijven vanwege een technische storing, maar zijn buur Canad’R is de attractie waar ik het meest naar uitkeek. Deze is gelukkig wel open dus besluiten we aan te sluiten in de langste wachtrij van de dag. Vanwege de beperkte capaciteit moeten we hier een klein half uurtje wachten, maar dat is het volledig waard. Dit is een interactieve Booster waarbij je zelf de richting en de snelheid kan kiezen. We proberen eerst de turboknop uit wat een zeer intens gevoel geeft. Op het einde van de rit proberen we ook nog zelf de richting te kiezen waarbij we niet meer weten wat boven of beneden is. Wat een prachtige attractie is dit en van mij mogen meer parken dit plaatsen.

We zijn ondertussen aangekomen bovenaan in het park waar we de laatste attracties vinden. Hier zijn ook twee nieuwe attracties geplaatst voor dit jaar. Zo kunnen we een ritje maken op de nieuwe log flume die net geopend was en brengen we ook een bezoekje aan het reuzenrad. Vanwege de plaatsing bovenop de heuvel krijg je hier een prachtig uitzicht op het park en zijn omgeving.

Hiermee hebben we alle grote attracties van het park gedaan en maken we nog enkele ritjes op de achtbanen. Aan de ingang zien we dat dit park een ook treinritje heeft en besluiten we om deze nog even te doen voor we richting de camping vertrekken. Deze rit duurt een klein half uurtje en neemt je mee buiten het park tussen de bomen. Zeer rustgevend, maar voor de rest weinig te zien.

We besluiten hierna richting de camping te rijden waar we onze tenten opzetten en genieten van een hapje en een drankje. We hebben zeker genoten van dit park, maar het is alles behalve dagvullend. Perfect dus om te bezoeken op doorreis of als rustmoment op een trip. De dag nadien is het dan tijd voor het echte werk met een bezoek aan Walibi Rhöne-Alpes.