Sfeerverslag: Parc Bagatelle – 29/06/2019

Op zaterdag 29/06/2019 trok ik samen met Nathalie, Bob, Jonathan en Tim naar Parc Bagatelle, voor een dagje vol plezier. Lees hieronder hoe wij deze mooie zomerse hete dag beleefd hebben in dit pittoreske park.

 

Het was 10u in de ochtend toen wij aankwamen bij Parc Bagatelle, maar de hitte liet zich al zeer goed voelen. Aan de ingang hebben we even gewacht tot de rest van de groep er was en tot de attracties open gingen.

De eerste attractie die we tegenkwamen waar ons oog op viel was de Kid’z Coaster. Helaas mochten we er niet in omdat we geen kind hadden om te begeleiden, we denken dat dit gedaan wordt zodat kinderen niet te lang hoeven aan te schuiven. we beslisten om later op de dag eens terug te komen naar deze attractie en het nog eens proberen.

We vervolgden onze weg en kwamen de attractie Grand Prix tegen, een auto ritje met wagentjes waarbij je zelf gas kan geven en de bolides lichtjes kan besturen. Grand Prix laat je langs een paar mooie landschappen rijden. Als je deze attractie doet zal je zeker van de omgeving genieten.

Eenmaal uit Grand Prix zagen we ons volgend ritje al staan genaamd Raft, een Wild Raft Ride (vergelijkbaar met een Rapid Rivers). Met dit warme weer was dit een ideale attractie om te doen. Eens je het speciale element doorgaat, een draaikolk, wordt de attractie veel natter. We waren na het ritje letterlijk kletsnat.

We wandelden verder richting Triops, vanop een afstandje zagen we dat er werd gewerkt aan Triops. Op dat moment konden we alleen maar hopen dat Triops later op de dag wel terug zou opengaan. we zochten verder naar een leuk ritje en spotten Famous Jack.

Famous Jack is een Spinning Wild Mouse en dat mag je letterlijk nemen want de rit draait veel snelle rondjes en is gewoon echt wild. Ik persoonlijk vindt deze attractie echt een aanrader maar als je er een ritje in maakt hou je dan stevig vast want anders hou je er misschien wel een blauw plekje aan over.

Ons avontuur ging verder met de Splash Factory, nog een waterattractie. In dit geval gaat het om een Log Flume. Met het warme weer was het zeer leuk om regelmatig een splash in het water te maken. Hoewel Splash Factory zeer kleinschalig is zal je van deze kleine splash toch behoorlijk nat worden.

Het was middag en we hadden allemaal een hongertje gekregen. het broodje dat ik kreeg was een halve baguette dus over de portie kan ik zeker niet klagen. Waar ik helaas wel over moet klagen was de dame die deze broodjes maakte en verkocht enorm onbeleefd en ongeduldig was. Dit laat altijd een beetje een negatieve indruk na, zeer jammer aangezien op alle andere plaatsen in het park het personeel keurig en beleefd was.

Met onze gevulde buikjes zochten we even een rustiger ritje op voordat we nog eens een kijkje gingen nemen bij Triops. We hadden tijdens het eten namelijk gezien dat Triops operatief was. We komen terecht bij Spirale Express, een klein rustig familie coastertje. Het is een leuk baantje, er stond bijna geen wachtrij en het beste nieuws van al is dat je 2 rondjes krijgt.

De tijd om de attractie te doen, waar we voor waren gekomen, was aangebroken ,de attractie waar we meer dan 3 uur lang voor hebben gereden genaamd Triops, Triops is een Invertigo ofwel een Inverted Boomerang Coaster. Het is dus eigenlijk een versie van de bekende Boomerang van Vekoma waarbij je onder de track hangt. De karretjes hebben zowel zitjes die vooruit als achteruit staan, dus je kunt zelf kiezen of je de rit eerst voorwaarts of achterwaarts wilt doen. Ik zelf koos voor mijn eerste ritje gewoon voorwaarts. Uiteraard zijn we achteraf nog eens teruggekomen voor een 2e ritje.

Nu we de smaak te pakken hebben voor Thrils beslisten we dat het tijd was voor Silver Wings, een Air Race Thrill Ride. Silver Wings is een attractie waar je op een soort vliegtuigje zit dat heel de rit een soort grote barrel rol maakt terwijl de attractie tegelijk ronddraait als een draaimolen. Deze attractie is niet voor mensen met een zwakke maag maar als je er tegen kan is deze attractie zeker een bezoekje waard.

Het was ondertussen 15u geworden en er gaat een goochel show beginnen “Secret Illusions”. Het is een korte show van ongeveer 20 minuten maar bevat alle klassiekers voor een goede goochel show. Denk maar de act waarbij men iemand laat verdwijnen, iemand laten zweven en natuurlijk de doorgezaagde assistent.

Er was maar 1 nadeel, deze show was in een tent, met deze hitte voelde het aan als een oven. Bij het verlaten van de show voelde 34°C buiten aan als verkoeling, Verder was het echt een prachtige show.

We wandelden verder naar Gaz’Express, een familie coaster in de vorm van een mijntrein. Alleen neemt deze trein je niet mee naar een verlaten mijn maar naar een heerlijk verfrissende waterbron. Het treintje neemt je mee langs enkele water-elementen, waarbij het water net niet wordt aangeraakt. De verfrissing van het water bij deze attractie was net wat we nodig hadden.

We probeerden nogmaals op de Kid’z Coaster te geraken aangezien er helemaal geen wachtrij stond. Helaas werden we opnieuw geweigerd. Een volwassen persoon boven 1m50 mag enkel in de attractie als die een kind begeleidt.

De dag loopt stilaan ten einde, maar we hebben nog 1 attractie te doen namelijk de River Splatch, ook een Log Flume attractie, maar wel groter dan de Splash Factory.  Deze Log flume bevat 2 afdalingen, een kleintje van 2 meter en de grote afdaling van 13 meter.

En zeg nu zelf wat is een betere manier om een hete dag af te sluiten dan heerlijke splash water in je gezicht te krijgen.

Helaas is het tijd om afscheid te nemen en naar huis te gaan. we maakten aan de uitgang nog een groepsfoto, want niets is belangrijker dan vrienden in je leven.

Bye bye Parc Bagatelle, het was het lang rijden maar wij komen zeker nog eens terug.

Ik raad Parc Bagatelle vooral aan voor families die een leuk dag je willen beleven.

Het park bevat een aantal thrills maar de meeste attracties zijn mooie en leuke familie attracties, ook is er een zone met attracties voor de allerkleinste leden van de Familie.