Sfeerverslag: Movie Park Germany en enkele Duitse kermissen – Zaterdag 1 april 2023

Zaterdag 1 april en het is de eerste dag van de Paasvakantie. De pretparken in België gaan terug open, maar toch kan je ons vandaag niet vinden in Walibi Belgium of Bobbejaanland. Ik trek vandaag samen met Dimitri, Lies en Hannelore naar Movie Park in Duitsland. Afsluiten doen we op enkele kermissen in Duitsland.

 

Movie Park Germany

Om 8h15 vertrekken we vanuit West-Vlaanderen naar Movie Park Germany. Daar staat sinds 2021 een nieuwe achtbaan, die Dimitri en Lies nog niet hebben kunnen aftikken. Met onze Bobbejaanland en Efteling abonnementen hebben we overigens ook nog eens gratis toegang. Nu alleen nog een beetje goed weer en we zijn vertrokken voor een leuk nieuw pretparkseizoen.

Om kwart voor tien komen we aan op de parking, we tonen onze abo’s aan de kassa en krijgen een gratis ticket. Het is duidelijk dat we het goede weer op onze buik kunnen schrijven, want het regent en dat zal zo de hele dag blijven.

Uiteraard starten we onze dag bij Movie Park Studio Tour, de nieuwe achtbaan. De attractie heeft ons een rondleiding gegeven achter de schermen bij enkele filmsets. Hoewel het park geen licenties heeft voor populaire films zoals Fast and the Furious en King Kong, vinden we verwijzingen naar deze films. Een racewagen en een gorilla kunnen natuurlijk ook in andere films voorkomen. De leukste scène vind ik overigens de eerste, daar word je achteruit geblazen door een tornado. Het park heeft hier alvast een leuke attractie geplaatst. 

In Nickland vinden we verschillende attracties terug en daarvan zijn er vandaag heel wat gesloten. Excalibur, de rapid river is gesloten. Ook de boomstammen van Dora zijn niet open, net zoals enkele achtbanen in dit gebied. De waterattracties vind ik minder erg, want de regen trakteert ons al op iets te veel verfrissing. Omdat Ghost Chasers de enige attractie is die wel zijn rondjes draait, besluiten we hierop een ritje te maken. De achtbaan staat in het teken van Spongebob en is een Wilde Maus van Mack Rides. Verder staan zo’n achtbaantjes bekend om zijn scherpe bochten en plotse drops.

De volgende attractie die we doen is net zoals Movie Park Studio Tour een indoor achtbaan. Ik heb het dan uiteraard over Van Helsing’s Factory. Deze achtbaan is voor mij nog steeds de reden waarom ik naar Movie Park kom, want binnenin is het prachtig gedecoreerd. Tijdens de rit ga je op jacht, niet naar dieren maar vampieren. Naast de vele theming is ook de achtbaan zelf heel tof. Er zit veel variatie in het baanverloop, zoals plotse drops en veel scherpe bochten.

We gaan verder het park in en wandelen zo richting een achtbaan die in het teken staat van Star Trek. De achtbaan is een triple launch coaster, gebouwd door Mack Rides. De wachtrij is prachtig, zo kan je een kijkje nemen in de cockpit van de Enterprise, het ruimteschip uit de film. De rit zelf valt wat tegen omdat de trein redelijk schudt. Jammer, want vroeger vond ik dit een leuke soepele achtbaan.

Het volgende gebied dat we verkennen is Santa Monica Pier en het western-gebied dat er deels bij ligt. Beide gebieden vind ik wat verwaarloosd. Ik hoop dat het park in de toekomst hier toch op zijn minst passeert met de verfborstel. Helemaal achteraan in het park vinden we overigens Bandit. De baan is berucht vanwege zijn niet zo soepele baanverloop en ook vandaag kunnen we weer “genieten” van een ruw ritje Bandit. Ik vind hem nog redelijk meevallen maar van Dimitri mogen ze hem ter plekke afbranden.

De volgende attractie wordt de vrijevaltoren. Boven kan je genieten van het uitzicht over het park en de omgeving. Al is dat vandaag wel wat moeilijk met het slechte weer. De val is niet echt comfortabel te noemen want je krijgt hier geen zitje, maar een punt tussen je benen.

Movie Park heeft heel wat simulator-attracties. Aangezien er toch geen kat in het park is, besluiten we eens een ritje te maken op Time Riders. De naam verklapt het al, we gaan tijdreizen. De simulator heeft 2 voorshows, die eigenlijk het niveau van de attractie naar beneden trekken. Ook van Engels heeft men hier nog nooit gehoord want alles wordt in het Duits aangekondigd. Van de simulator ben ik dan wel weer fan, ondanks de wat mindere beeldkwaliteit. Dat wordt echter ruimschoots goedgemaakt door de brute rit. Daarna besluiten we een hapje te eten in een pizza-restaurant.

Onderweg naar de andere simulator, besluiten we nog gauw eens de 4D-cinema uit te testen. We krijgen er een film te zien van Road Runner en Wile E. Coyote. Dit soort attracties zijn ideaal tijdens slecht weer, zoals dat vandaag het geval is.

De volgende simulator is een Immersive Tunnel, vergelijkbaar met The Forbidden Caves in Bobbejaanland. The Lost Temple neemt ons niet mee naar reuze schorpioenen maar wel naar dinosauriërs. Ik ben geen fan van de tunnel in Bobbejaanland, mede door de wat matige filmkwaliteit, maar blijkbaar kan het erger. De verhaallijn is al niet zo duidelijk en ook de ervaring op zich trekt op niets. Misschien moeten ze de naam veranderen naar The Lost Budget.

Iets na de middag besloten we ons bezoekje aan Movie Park af te ronden. Het regenweer zorgt ervoor dat heel wat attracties gesloten zijn. Toch hebben we ons geamuseerd op de vele leuke attracties in het park die wel open waren en met onze gratis ingang hoor je ons sowieso al niet klagen. Normaal zouden we nu naar Schloss Beck gaan, maar helaas hebben die door het slechte weer besloten om niet te openen. Jammer, maar de achtbaan die staat in het parkje naast Movie Park, zal voor een andere keer zijn.

 

Palmkirmes Recklinghausen

De Palmkirmes in Recklinghausen bereiken we na een klein halfuurtje rijden. Hannelore en ik hebben hier eigenlijk niet veel te doen, maar Dimitri en Lies kunnen nog een achtbaan toevoegen aan hun Coastercount. Crazy Mouse van FTE Ahrend hebben wij eerder al eens kunnen aftikken maar toch besluiten we nog eens mee te gaan.

Osterkirmes Dortmund

De volgende kermis ligt wederom een halfuurtje verder, dit keer in Dortmund. Hier vinden we Coco Beach, een toffe achtbaan. Ook de kermis is heel leuk en zit weer goed in elkaar. Naast de achtbaan besluiten Dimitri en ik ook nog eens een andere attractie uit te testen. Er staat namelijk een leuk funhouse dat rond piraten gethematiseerd is. Uiteindelijk is de attractie niet echt een funhouse maar meer een attractie met vertellingen en showtjes. Zo lijkt het even alsof we op volle zee op een schip zitten.

Frühjahrskirmes Solingen

Ook op deze kleinere kermis kunnen we onze Coaster-Count terug spijzen. We vinden hier Crazy Jungle, een Big Apple-achtbaantje maar dan zonder de worm. Die is echter vervangen door een hond. 

Altenessener Frühling Kirmes Essen

Net voordat we besluiten terug naar huis te keren, krijgen we nog een leuk berichtje van een ander TPF-lid. Jonathan stuurt ons dat er in Essen nog een achtbaan te scoren valt en dit keer één die niet snel zo dicht bij onze landsgrens komt. Op de vierde kermis die we vandaag bezoeken, vinden we Karibik-Coaster. Dat is een Spinning Coaster gebouwd door SBF-Visa. De reden waarom die “zo dicht“ bij huis ligt, krijgen we achteraf te horen. De achtbaan heeft namelijk een andere eigenaar.

Ondertussen hebben we de Coaster-Count genoeg kunnen spijzen en besluiten we terug naar huis te gaan. Door de vele regen heeft mijn fototoestel het begeven en ook mijn schoenen hebben hun lading water al gehad voor vandaag. Ondanks het slechte weer, hebben we er toch een leuke dag van gemaakt en hebben we weer wat achtbanen kunnen aftikken. Auf Wiedersehen Deutschland!