Sfeerverslag: Movie Park Germany – 13 oktober 2017

Themeparkfreaks Bob, Jonathan en Dorien houden er wel van om een dagje te griezelen tijdens Halloween. Toen Dorien een tripje plande richting Movie Park Germany moesten we dus niet lang nadenken om met haar mee te gaan. De datum viel op vrijdag de dertiende, een extra leuk element om Halloween te vieren.

 

Gepland was dat we rond tien uur al zouden arriveren, maar dankzij de NMBS, of was het ons lot dankzij de datum, werd mijn eerste trein afgeschaft en kwam de volgende veel te laat. Hierdoor kwamen we pas rond het middaguur aan bij het park. Onze eerste stop was, aangezien het middag was, de Pizzaria, waar we een stevig hapje aten, om zo de dag aan te kunnen, want deze zou duren tot 22 uur.

 

Met een goed gevulde maag begaven we ons richting de nieuwe aanwinst van het park, Star Trek Operation Enterprise. Deze attractie is een gelanceerde achtbaan, die gebouwd werd door Mack Rides. Ik herinnerde me van een vorig bezoekje dat ik hem niet heel sterk vond, maar wel vermakelijk. Maar zoals vaak moet zo’n baantje een beetje groeien, want bij de eerste twee ritjes  van de dag genoot ik al meer. De lancering op zich vond ik nog steeds net wat te zwak aanvoelen, maar van de rest van de baan genoot ik zeker. De aankleding van de wachtrij lijkt goed in het thema te passen, maar de voorschows gaan een beetje aan mij verloren. Ten eerste omdat ze volledig in het Duits zijn en ten tweede omdat Star Trek niet zo mijn ding is.

 

De thrill zochten we vandaag op bij de drie toppers van het park. We stapten eerst in de Frisbee Side Kick, waarna High Fall aan de beurt kwam. Als laatste Thrill kwam de Topspin NYG Transformer aan de beurt, al is de rit de laatste jaren wat van haar glorie verloren.

 

Ondertussen was het tijd geworden voor de stuntshow van het park: Crazy Cops New York. Een al spektakel aan hoge snelheid, dit is zonder twijfel de beste stuntshow die het park de laatste jaren aanbood.

 

De volgende show die we bekeken, was het compleet omgekeerde. Bij Western Lightning beleef je de droom van een meisje, die wordt weergegeven in een soort van musical. Het was vooral een aanval op onze trommelvliezen, echt genieten deden we er niet van.

 

Wat ons wel kon bekoren was een ritje op de indoor achtbaan Van Helsings Factory.  Een klein baantje, maar met behoorlijk wat pit.

 

18.00 uur: De horror kan beginnen

Wanneer de klok 18 uur zou slagen zouden alle spookhuizen de deuren openen, in onze ogen een beetje te laat. Vroeger gingen sommige al eerder open, waardoor we nu niet de tijd hadden om ze allemaal gedaan te krijgen.

 

Hostel

We kozen er voor te beginnen bij de laatste nieuwe maze van het park. Deze is vlakbij de ingang gelegen en beloofde een avontuurtje tussen de prostituees. Deze maze staat volledig in het teken van de horrorfilm Hostel. Je betreedt hier dan ook een Hostel gelegen in Amsterdam, wat goed te merken is aan de Nederlandse smartlap muziek die je al hoort in de wachtrij. Aan de deur van het gebouw werden we ontvangen, door een bijzonder rondborstige dame. Ze wees de weg naar onze kamers. Tijdens onze wandeling doorheen de Hostel kwamen we bij een nachtclub, waar hoertjes je proberen te versieren en een dronkaard je lastig valt. Al bij al zeer leuk, maar ik mistte vooral de scares. De echte horror tafereeltjes waren naar ons gevoel te donker en hadden iets sterker aanwezig mogen zijn.

 

Even enkele attracties by night

Een extra troef tijdens Halloween is attracties doen in de duisternis, wat meteen een andere dimensie geeft. De eerste op de planning was opnieuw de nieuwe achtbaan Star Trek, waar de groene kubus nu volledig tot zijn recht kwam.

Een andere blikvanger tijdens de duisternis is Tower Of Terror. Hiervoor wordt High Fall voorzien van de nodige verlichting en stroboscoop effecten, gepaard met heel wat mist.

 

The Slaughterhouse

Een van mijn favoriete huizen was tot op heen Slaughterhouse, een slachthuis waar niet de dieren geslacht werden, maar wel de bezoekers. Jammer genoeg mocht ik dit jaar geen foto’s maken, dus neem ik er enkele uit mijn archief. Nog steeds blijf ik dit een geslaagd opzet vinden, maar ik mistte de finale, waarbij je in een soort koelcel terecht kwam, volledig gevuld met een dikke mist. Hier moest je dan op zoek gaan naar de uitgang. Dit jaar hing er amper mist in deze ruimte, waardoor ze veel kleiner leek dan vroeger en er totaal geen desoriënterend gevoel meer was.

 

Insidious 2

Ook de maze Insidious staat in het teken van de gelijknamige horrorfilm. Deze maze is gelegen onder de tribune van de stuntshow en bevat leuke kamers, met hier en daar een goede scare. De aankleding vind ik persoonlijk mooi gemaakt, maar ik mis iets meer acteurs.

 

Circus Of Freaks 

Circus Of Freaks is al jarenlang een maze die voor mij het beste gevoel geeft. Een knotsgek circus ensemble jaagt je hier de stuipen op het lijf. Totaal anders dan de andere huizen en elk jaar een tikkeltje anders, maar met hetzelfde opzet.

 

Scares doorheen het park

Wat ik dit jaar mistte was de dikke mistlaag die normaal in het Cowboy gedeelte hing, dit jaar was die veel minder aanwezig en net dat maakte vroeger de sfeer grimmig. De acteurs zijn altijd talrijk aanwezig, maar ook daar leek het geminderd te zijn dit jaar, wat wel jammer was.

 

We amuseerden ons dit jaar weer hartelijk tijdens het event, maar merkten dat het aantal echte scares doorheen het park verminderd waren. Doordat alle huizen pas om 18 uur openden hebben we Deathpital en Campout niet kunnen doen, wat zeer jammer is. Hopelijk herbekijkt het park bij de volgende editie de openingstijden een keertje opnieuw.