Sfeerverslag: Happy Valley (Shenzhen) 5 Augustus 2015

Voorgaande verslagen:

“I went to China and lived on to tell the tale!”

Zo doe je een dagje Disney… en zo doe je een dagje, wel, in ieder geval geen Disney. Het contrast tussen deze dagen is gigantisch. Het is mogelijk vanuit Hong Kong visumvrij een paar dagen naar Shenzhen te gaan, en in Shenzhen vinden we het originele Happy Valley pretpark, ongeveer 10 jaar ouder dan de meeste andere Happy Valleys. Zonder visum, wel je kunt daar een visum voor een paar dagen krijgen, waardoor ik voor het eerst in 26 jaar een visum in het bezit had. De laatste keer was dus in 1989, voor de DDR (en voor de verandering bedoel ik eens geen Dance Dance Revolution!).

HV001_zpsquhnddxe

Shenzhen ziet er niet veel anders uit dan Hong Kong, eigenlijk.

HV002_zpsx1pu4bal

Die achtbaansporen duiden duidelijk op pretpark! Al werd deze officiële ingang wel verbouwd, daar moest je omheen en dan kwam je bij de poorten terecht van het park. Ik ben niet eens de eerste in mijn familie die hier is geweest, mijn zus heeft hier al eens een kijkje genomen maar geen achtbanen gedaan.

HV003_zpscqmphfai

Happy Valley is in ieder geval een lekker groen park.

HV004_zpsycer9jvw

Ze hebben ook een waterpark.

HV005_zpsiugks29c

Wij zijn zoals altijd meer geinteresseerd in de achtbanen.

HV006_zpslpgncukg

Iets minder in de wachtrijen, ouch. Helemaal als Happy Valley behalve vrij traag inladen (zeg, één trein van 24 man per 4 minuten) ook nog eens van het laden een trage intervallader maakt. Je wordt namelijk aan het einde van de rij tegengehouden waardoor je pas verder mag met 5 treinen tegelijk. Als de rij doorloopt, loopt deze ook meteen 100 meter door.

HV007_zpsw3e0exso

Gelukkig word je in de wachtrij niet verveeld, je kunt altijd nog kijken waar je instapt.

HV008_zpsuz5nfxgp

Simon en ik zijn één van de weinigen die niet in Azië zo een S&S launcher voor het eerst doen. Wij hebben de beruchte Ring Racer kunnen doen.

HV009_zpswg5wpflk

Die Bullet Coaster ziet er wel uit als een tof baantje.

HV010_zpshinjuzjg

Wel als een heel vies baantje, met heel lang wachten.

HV011_zpsbdu5ekpo

Ik houd ervan als er overal actie om me heen is. Wel, om de vijf minuten door het trage laden.

HV012_zpsrfmjvgtw

En dit veehok houden ze compleet leeg, die twee uur wachtrij staat gewoon buiten te slingeren.

HV014_zpsi35k40zj

Ik heb ooit over Mantis in een TR gezet dat ik bij een staande achtbaan graag wilde zitten in de wachtrij. Bullet Coaster is geen staande achtbaan, maar Happy Valley heeft wel zitplaatsen in de wachtrij. Awesome!

HV015_zpsdmc7g8kv

Is het ook die twee uur wachten waard? Ja, absoluut! Een enorm vette launch zoals ik gewend was bij Ring Racer, alleen iets minder vet, gevolgd door wat bij Ring Racer ontbrak: een echte achtbaan! Lekkere goede airtimemomenten afgewisseld met stevige bochten. Topper!

764: Bullet Coaster (103, Fantastic!)

HV016_zpsbcewntnx

Hier hebben we een Shenlin SLC, die bewaren we vanwege de enorme rij voor zometeen.

HV017_zpska9hivvf

Ik weet wel hoe goed deze versie is, in Flamingoland staat ook zoiets.

HV018_zpshetkek2i

Had ik al verteld dat het hier groen was?

HV019_zpsrwjlt9mm

Al is de stad nooit echt ver weg.

HV021_zpsta1b6mmk

Rond de mijntrein is ook thema te vinden.

HV022_zpsgutlt5kv

Splashy!

HV023_zpswbors3yi

Choo Choo! Vreemde route voor de trein, dwars door het park, alsof de rechterhelft van het park erbij is gekomen later. Dat ken ik van (enigszins) de Efteling en vooral van Walibi.

HV024_zpsuenzowcw

Happy times! Alwel ik heb nog maar één achtbaan gehad.

 

HV025_zpsoefs1d53

Wel, tijd om iets wat op Maurer lijkt aan het lijstje toe te voegen dan.

HV026_zpsuwozrf1o

En daar ligt alvast de volgende!

HV027_zpshphgr7yx

Vanaf hier voel ik me net in een dierentuin!

Achtbaan – Roller Coaster – Wild Elfin – Figurus Achtus

De achtbaan is een specimen die men vaak tegenkomt in een pretpark. Dit exemplaar lijkt veel op de gewaardeerde Duitse Draaiende Achtbaan, type SC-1000. Echter is deze het niet, maar behoort hij uit de stal van gouden paarden, welke niet bepaald gouden bergen zijn. Pas op, zeer gevaarlijk, kan uit elkaar vallen bij intensief gebruik. Dit exemplaar is bijzonder aggressief en daarom altijd de driepuntsveiligheidsgordel gebruiken. Niet voeren.

765: Wild Elfin (45, Disappointing) – Mijn allereerste Golden Horse achtbaan, wat een crap. Draait vrij slecht en overal remmen. En dan ook nog die gordel erbij… en ook nog eens 45 minuten wachten.

HV028_zpscnxh93q6

Ook bij de kiddie kun je heel lang aanschuiven!

HV029_zpszljozawh

Gebouwd door die andere kopieerpoezen, maar aan de andere kant is dit een Big Apple layout die al door tientallen fabrikanten wordt gebouwd. Collectief kopiëren klinkt niet meer echt als kopiëren.

766: Baby Coaster (32, Kiddie)

HV030_zps7lfwjyai

Die spinning coaster heeft wel leuke bakjes.

HV031_zpsisqv2xyl

Genoeg gekopieerpoest… tijd voor echte Hollandse glorie (ehm, Limburgse natuurlijk!)

HV032_zpst8oh4it9

Een Vekoma Mine Train in de standaardlayout waarvan de eerste in Walibi Belgium te vinden was. Prima familieachtbanen blijven dat.

HV033_zpsphtlai84

Waar vanmorgen de wachtrij uitpuilde hoefden we dankzij de twee treinen die er reden maar tien minuten te wachten!

767: Mine Coaster ( 70, Good )

HV034_zpsjfbwwwvq

Dit is te vinden bij de laatste achtbaan.

HV035_zpsunnh8tsf

De laatste achtbaan dus, waarbij net als bij de Bullet Coaster aan gymnastiek gedaan moest worden! Iedere trein wordt onderworpen aan rek- en strekoefeningen voor je erop mag!

HV036_zpsgqfk3ulf

De SLC had een wachttijd van 45 minuten.

HV037_zpsoi4dkbnb

Volledig voorzien van extra bekleding. Tegen zweet of zo? Is van toepassing op veel achtbanen die ik heb gezien in de vakantie. Credit en bingo! Goede baan ook, net als de Engelse Kumali. Gelijke lay-out, minder mooie kleuren maar verder wel een goede achtbaan.

768 Snow Mountain Flying Dragon ( 92, Excellent )

HV038_zps10vtqquv

O ja, er was fastpass, maar deze was net zo duur als een entreebewijs en maar geldig op de SLC en op de minetrain en op wat flatrides. Niet zo interessant dus.

HV039_zpsx2mig2tt

Origineel, testzitjes vastmaken aan dummy-achtbaantrack.

HV040_zpsuf52aea3

Verder nog gekeken wat ze nog meer hadden, zoals een echte HUSS topspin. Met helaas net zoals de meeste een crappy programma.

HV041_zps81cddwhr

Drinken halen in China is fantastisch, voor slechts 8 Chinese Yuan heb je een ontzettend stevig flesje met een onbekende extreem zoete vloeistof erin. Of ijsthee. Er zijn minstens honderd soorten frisdrank te koop, wat me meteen doet denken aan een liquide vorm van de Every-Flavored Beans uit Harry Potter. Dit was overigens ook echt de beste frisdrank die ik in drie weken heb kunnen vinden, lekkere ananasdrank met nog meer exotisch spul. Hoe (on-) gezond het was? Geen idee, ik kon de voedingswaarden niet uit het Chinees ontcijferen… Maar het flesje is wel echt tof!

HV042_zpsmpwx0hp0

Dankzij het Amerikaanse Theme Park Review zijn we nog getipt over een kerstmannendarkride hier in het park.

HV043_zpsj8e9cjym

Een shooter! Een crappy shooter, dat betekent dat ik van Simon heb gewonnen biggrin . Maar of ik met mijn score over de 300 nou een kersthater ben of een kerstredder, ik kan het niet lezen.

HV044_zpswjjes57j

Aan het begin van het park stonden nog wat flatrides, zoals deze nep-Moser Extasy.

HV045_zpsdwo9snlh

Hier hebben we de Power Surge kopie, die wel een zeer goede rit weggaf.

HV046_zpstjp5b6qv

De Extasy deed wat die moest doen, heel lang op zijn kop rondjes draaien, en lekker hard.

HV047_zpsxgsbh00e

De DiskO leek nog het meest op een echte Zamperla, maar in combinatie met de buurattracties ( zie boven, en een nepfrisbee ) denk ik dat dit ook geen echte is.

Happy Valley vond ik best een tof park. Mooi groen, en met Snow Dragon, de Mine Train en de goede Bullet Coaster een prima line up aan achtbanen. Nee goedkoop is het niet om er te komen, maar echt moeilijk is het niet. Die metro van Shenzhen rijdt er vanaf de grens direct naartoe. Alleen jammer van de wachtrijen, maar goed, dat moet je maar accepteren.

 

 

Sfeerverslag door: Jos Boudestein