Sfeerverslag: Deense trip dag 2 – 21 juli 2019

Dag twee van onze Deense trip brachten we opnieuw door in twee noord-Duitse parken. Als eerste op onze planning stond Wildpark Schwarze Bergen.

 

Wildpark Schwarze Berge is uiteraard geen pretpark, maar een echt wildpark. Op de parking zagen we meteen dat dit park meer dan geliefd moet zijn bij de bezoekers, want er was plaats voor wel honderden wagens en er was zelfs een helikopter parking voorzien.

Het park charmeerde ons meteen toen we de ingang aanschouwden die een bijzondere sfeer uitstraalde. Maar waarom bezoeken credithunters nu een wildpark zal u zich waarschijnlijk afvragen. Wel ten eerste omdat wij ook graag diertjes zien uiteraard, maar ook omdat hier een credit verborgen ligt.

Meteen na de ingang ligt een grote speeltuin welke, zoals je wel vaker ziet in Duitse dierenparken, enkele Heeghe attracties rijk is. Zo staat er een Nautic Jet, maar voor ons is vooral de Butterfly belangrijk.

We liepen er dan ook meteen naartoe, maar verdorie, hij was gesloten. Onze eigen Prince Charming Jasper trok zijn stoute schoenen aan en trok naar de souvenirshop, waar hij ging vragen of de attractie nog geopend zou worden. Daar kreeg hij te horen dat deze pas vanaf de middag geopend zou zijn en ze hem niet speciaal voor ons konden open gooien. Een beetje balen natuurlijk, maar bon dan maar eerst diertjes kijken.

Maar, he wacht eens even… Daar liep toevallig een technieker die de kabelbaan en Nautic Jets aan een testrit onderwierp. Toch even bij hem vragen, of hij voor ons niet even eerst de Butterfly wou opstarten. En gelukkig was deze man zo vriendelijk om meteen een testritje te starten, waarna wij konden instappen. Een ritje kost je wel een eurootje extra.

En na het behalen van deze credit werd het tijd om het dierenpark te gaan verkennen, een park dat enorm groot en uitgestrekt is. Het ligt volledig in een bos, waardoor je meteen een stevige wandeling maakt.

Enkele dieren kon je hier van dichtbij ontmoeten en zelfs aanraken, zoals de hangbuikzwijntjes. Wat wij vooral prachtig vonden was de vallei met een meertje waar hertjes rond liepen.

Ook het berendomein was meer dan de moeite waard om te bekijken. Eigenlijk was dit park veel meer dan wat ik er van verwacht had en wanneer je dit met een gezin bezoekt kan je jezelf hier makkelijk enkele uren tot een dag vermaken.

Wij daarentegen konden niet anders dan kort na de middag onze weg verder zetten. Deze weg leidde ons naar Tolk Schau, een pretpark dat gelegen is vlak voor de Deense grens.

Ook hier zouden we niet zo heel veel tijd kunnen doorbrengen en de vriendelijke juffrouw aan de kassa deed ons een zeer mooi voorstel. Als we op een half uurtje onze credits konden scoren en weer aan konden melden aan de kassa hoefden we niet te betalen. Challenge accepted uiteraard!

Eens het park binnen werd er in hoog tempo pas gezet naar de Zierer Force One achtbaan Familien-Achterbahn. Een leuk baantje zoals we dag voordien ook al deden in jaderpark.

Na de achtbaan even zoeken naar de twee Butterflys die het park bezit. En eens deze bereden waren, moesten we alweer de uitgang opzoeken.

Natuurlijk is dit niet de ideale manier om een park te leren kennen, maar wat we gezien hebben van het park zag er alvast wel gezellig uit.

Ons groepje van vier werd na ons bezoekje nog vervolledigd door drie extra Denemarken bezoekers die samen met ons de rit aanvatten richting onze eerste camping.

Een camping die gelegen was vlakbij de Noordzee wat toch idyllische plaatjes opleverde, wanneer we het baantje afreden. Jammer genoeg was de camping iets minder idyllisch en liet vooral het sanitair een beetje te wensen over. Toch stelden we onze tentjes op en genoten van een welverdiend Duvelke, voordat we onder de wol kropen.