Sfeerverslag: Deense trip dag 1 – 20 juli 2019

Jarenlang keek Themeparkfreak Bobby Turbo uit om de Deense pretparken te gaan ontdekken. Twee jaar geleden had hij nog een volledige trip gepland, maar door een noodoperatie van de hond werd deze last minute geannuleerd. Dit jaar liep alles volgens plan en op zaterdag 20/07/2019 werd dan ook heel vroeg vertrokken richting dit Scandinavische land. Maar we zouden geen echte credithunters zijn zonder enkele extraatjes in te plannen. Onze eerste haltes bevonden zich dan ook in het Noorden van Duitsland.

 

Dag een van onze Deense trip zou ons naar drie Noord-Duitse parkjes brengen. Het eerste park op onze planning werd Tier & Freizeitpark Thüle waar je, zoals de naam al doet vermoeden, attracties en een collectie dieren kan ontdekken.

In dit park gingen we meteen op zoek naar onze eerste credit. Ook al beweerde Coaster-count en RCDB dat deze nog niet geopend was konden we toch plaatsnemen in de gloednieuwe Butterfly attractie van het park. Deze draagt de naam Schmetterling.

Onze volgende halte werd Drachen-Achterbahn, een typisch Zierer achtbaantje dat zeer familiaal is. Altijd leuk om deze te kunnen berijden.

Bijna net zo leuk als achtbanen, vinden wij de Bobkarth baantjes van Wiegand. Ook hiervan heeft dit park een exemplaartje in haar aanbod en na even aanschuiven stapten we in voor ons ritje. Het karretje had een behoorlijke snelheid, maar de baan voelde een beetje hobbelig aan wat wel jammer was.

Nu de credits behaald waren deden we natuurlijk ook andere attracties zoals het speciale torentje, waarbij de bakjes omhoog en omlaag gaan, terwijl je ze keihard kan laten spinnen. Alsook gleden we van de enorme glijbaan, die over de openbare weg heen gebouwd werd.

En zo werd het tijd om de dierencollectie van het park te bewonderen. Heel wat dieren, groot en klein, konden we ontdekken. Dit ging van kleine konijntjes tot tijgers.

We konden ook het nieuwe themadeel ontdekken, dat volledig in het teken van de vikings staat. Een zeer sfeervol stukje van het park, waar een doorloopweide met geitjes gelegen is en heel wat speeltuigen voor de jonge bezoekers.

Ons bezoekje afsluiten deden we met een ritje op een Korkodillenmolen en eentje met dino eieren.

Na even rijden bereikten we onze tweede bestemming van de dag: Jaderpark. Opnieuw een kruising tussen dieren en attractiepark. Al waren de dieren in dit park minder talrijk aanwezig.

In dit park konden we maar één credit afvinken, een klassieke Zierer Tivoli medium achtbaan met de naam Holzwurmachterbahn. Een leuk baantje dat voor haar leeftijd nog bijzonder soepel liep.

Een andere grote attractie in het park is de log flume Wildwasser. Een exemplaartje dat zo over de kermissen kan reizen. Voor ons was het ritje best leuk, niet kletsnat, maar toch nat genoeg in ieder geval. Belangrijk was wel te zorgen dat je bij de splash niet naar voor vloog, want Themeparkfreak Tim zijn bril heeft het mogen vergelden. Met een smak vloog hij tegen de voorkant van het bootje wat resulteerde in een bril die een beetje uit de haak stond.

Voor de rest waren de attracties en het park eerder gericht op een jonger doelpubliek dan wij, maar een van de zones die de naam Grizzly Bear draagt kon ons enorm verrassen. Een grote klim- en speeltuin was hier de blikvanger samen met een groot glijbanencomplex. Verder kon je er twee Nautic Jets ontdekken. En later zal het park hier nog uitbreiden met wat een waterspeelplaats lijkt te worden.

De rest van ons bezoek brachten we door met het spotten van de dieren in het park.

En zo ontdekten we een andere nieuwigheid in de vorm van een bootvaartje. Hierbij kon je het verhaal van Mowgli en Junglebook ontdekken. Na ons ritje kregen we het liedje Bare Necessities niet meer uit ons hoofd.

Dat het park aan alle bezoekers denkt bewees het door een zeer speciale speeltuin te instaleren. De speeltuigen hier zijn allemaal zo ontworpen dat ook kinderen in een rolstoel hierop plezier kunnen maken.

Nog een laatste stop stond vandaag op de planning: Nordsee spielstadt. Dit park is volledig indoor en telt talrijke kinderattracties. Voor ons staat er ook nog een credit in de vorm van een kleine Zamperla achtbaan. Lang brachten we dan ook niet door in dit park, maar wie er langer vertoefd kan er genieten van frietjes, ijsjes en frisdrank, die onbeperkt inbegrepen zijn in de toegangsprijs.