Sfeerverslag: De Valkenier – 06-07-2019

De zomer was weer aangebroken, ideaal om weer eens wat kleinere parkjes te gaan ontdekken. Dit keer trokken Benjamin & mezelf richting het Nederlandse attractiepark De Valkenier.
Als klein Timothyke was ik vroeger ooit eens in dit park beland, maar zo bijster veel kon ik me hiervan niet meer herinneren. Ik was dus benieuwd of ik bepaalde zaken nog zou herkennen? One way to found out! We sprongen in de wagen richting Valkenburg, waar dit attractieparkje gelegen is en gingen op ontdekking.

 

De Ingang, het puntige dakje met de Spaanse soldaat die je verwelkomt, lag er nog steeds bij zoals ik me kon herinneren. Het personeel aan de kassa was zeer enthousiast & behulpzaam, iets wat altijd positief is.

We zouden de themeparkfreaks niet zijn zonder ons direct richting de eerste credit te begeven, genaamd Krummel. Dit is meteen ook de nieuwste aanwinst voor de Valkenier. Deze big Apple, vervaardigd door Güven Lunapark, gaf een soepele rit weg. Ideaal voor de kids als eerste kennismaking met het begrip achtbanen. Ook een leuk extraatje is dat je 2 rondjes krijgt per rit.

Op deze warme dag konden we ons aardig verfrissen bij het haaitje dat naast de achtbaan geplaatst was. Uit de bek van de haai komt namelijk een heerlijke straal water.

Op naar de tweede credit van de dag, dit maal onder de naam Green Snake. Deze Tivoli Large, gebouwd door Zierer, is netjes weggewerkt tussen de bomen. Je krijgt op deze attractie ook weer 2 rondjes per rit. Een gelijkaardige attractie kennen we bijvoorbeeld uit Bellewaerde (de Keverbaan).

Na al dat achtbaangeweld was het tijd om eens lekker te gaan griezelen. Het park heeft een spookkasteel waarbij je plaats neemt in één van de wagentjes voor een rit vol monsters & ander gespuis. Het betreft hier een standaard model zoals je wel eens ziet passeren op de kermis.

Vervolgens kwamen we aan bij de Cobra waterglijbaan, een attractie die ik me wel nog levendig kan herinneren van vroeger. De cobra koppen aan het uiteinde van de glijbanen riepen meteen een heel nostalgisch gevoel bij me op en ik vond het geweldig dat deze attractie er nog steeds is. Ik twijfelde geen minuut en we gingen naar boven. Terwijl de bootjes naar boven werden gebracht via een transportband, namen wij onderweg nog even de tijd om wat foto’s van het uitzicht te maken.
Na het maken van de foto’s namen we met 2 plaats in het bootje. Ook onze tegenstanders namen plaats in de tweede boot. De operator telde af en de bootjes werden op de baan gedropt. We gooiden al ons gewicht meteen in de strijd en behaalden een mooie eerste plaats.

Tegenover de Cobra waterglijbaan bevindt zich een etalage waarin een sprookje over trollen wordt verteld aan de bezoeker aan de hand van animatronics.

We wandelen na dit sprookje rustig verder rond het meer, maar wat zagen we daar op het meer drijven?  Was dat nu een auto ?? Jawel, de trapbootjes hadden de vorm van een sportieve bolide en waren heel leuk uitgewerkt. Deze wagens moesten we natuurlijk eens uittesten. We konden meteen instappen en geven meteen van katoen met onze benen. We voeren gestaag richting de car wash, een grote fontein in het midden van de vijver, die voor de nodige verkoeling zorgt tijdens deze rit. Vanaf het meer kregen we ook een mooi zicht op de achtbaan Krummel.

We misten nog 1 credit om onze Valkeniers Bingo te voltooien, namelijk de vliegende schatkist. Deze Butterfly, gefabriceerd door Sunkid Heege, was voorzien van een piraten thema. Deze konden we natuurlijk niet laten liggen en maakten dan ook een ritje.

Ook het reuzenrad mocht niet ontbreken.

Het park telt ook een aangename thrill ride. De rups van het park die door het leven gaat met de naam Surfing. Het programma van deze rups is natuurlijk aangepast voor kinderen.

Net naast Surfing bevind zich de monorail Dino World. De gondel van Dino world dient men manueel aan te drijven met behulp van trappers. Tijdens deze rit rijd je boven het Dino wandelpark, waar heel wat prehistorische wezens te vinden zijn. Denk hierbij aan de Veliceraptor, de Anlkyosaurus & de T-Rex. Benjamin & ik moesten spontaan terug denken aan de tijd waarin de eerste Jurrasic Park film in de bioscoop uitkwam en dat we als kleine koter destijds alles verzamelden over deze unieke wezens.

Na het nuttigen van een heerlijk milkshake begaven we ons richting de laatste attractie van ons bezoek, het circus poppentheather. Hier kan je verschillende animatronics & scenes activeren door een druk op de rode knop.

Het was een heerlijke namiddag in de Valkenier.