Sfeerverslag: Bobbejaanland – 04/08/2019

Bobbejaanland kon dit jaar groots uitpakken met hun recordbrekende achtbaan Fury en de bijhorende themazone Land of Legends. Er is ondertussen al heel wat over geschreven en Fury is al enkele weken zijn rondjes aan het draaien dus werd het hoog tijd om zelf ook eens bezoekje te brengen aan ’t plezantste land om zelf een oordeel te vellen.

 

Rond 11u komen we aan op een goed gevulde parking en schuiven we aan om onze tickets te kopen. Het is lang geleden dat ik Bobbejaanland zo druk gezien heb, maar het zorgt er ook voor dat het park tot leven komt.

Aangezien onze kersverse dochter net wakker is besluiten we eerst een bezoekje te brengen aan Kinderland. Hier is het nog relatief rustig en kunnen we snel enkele attracties meepikken. Net zoals de vorige dag in Toverland zijn de medewerkers hier zeer vriendelijk en hulpvaardig en mag onze dochter hier al heel wat attracties doen.

Daarna is het natuurlijk tijd om zelf wat attracties te gaan doen. We lopen verder het park in richting de nieuwe zone Land of Legends om het allemaal met onze eigen ogen te aanschouwen. Op foto was ik al onder de indruk van deze zone, maar in het echt vind ik het persoonlijk nog mooier. Bobbejaanland heeft zichzelf hier overtroffen waarbij de bestaande attracties zeer mooi zijn opgenomen in de nieuwe zone en ook de nieuwe waterspeelplaats zal op warme dagen voor de nodige verkoeling zorgen.

De wachtrij voor Fury stond zo goed als vol, maar ik besloot om toch aan te sluiten. Na een kleine 30 minuten kon ik dan instappen voor mijn eerste ritje. Hier opnieuw een dikke pluim voor de medewerkers, want men werkte overal zeer goed door waardoor de wachttijden beperkt werden tot een minimum. Mijn eerste rit beleefde ik achteruit en ik was onmiddellijk verkocht. Wat een prachtige baan is dit geworden met een krachtige lancering en toffe elementen. Dit is volgens mij een geweldige toevoeging aan het park en de uitbreiding die Bobbejaanland nodig had.

Ondertussen was Themeparkfreak Bob ook aangekomen in het park en besloten we om een bezoekje te brengen aan de nieuwe zomershow. Deze show staat volledig in het teken van Land of Legends en combineert acrobatie met vuuracts. De crew van Lights in Motion zet hier echt een prachtige show neer die volgens mij perfect in het park past.

Omdat we toch wel warm hadden gekregen van de vuurshow sloten we aan in de rij van El Rio om wat af te koelen. Deze wachtrij stond opnieuw vol, maar ook hier konden we na een half uurtje wachten plaats nemen in ons bootje. Na ons ritje waren we nog niet helemaal afgekoeld dus liepen we richting Indiana River, maar eerst maken we nog een ritje op Oki Doki. Deze reed met twee treintjes waardoor we slechts 5 minuutjes moesten wachten.

Daarna was het dus tijd voor Indiana River. Deze attractie heeft voor mij een grote nostalgische waarde en sla ik haast nooit over als ik in het park ben. Ook de nabijgelegen darkride El Paso verdient een bezoekje en is stiekem één van mijn favoriete attracties in het park. Bobbejaanland was vroeger het park waar ik veel kwam met mijn ouders en deze attracties doen mij altijd terugdenken aan deze mooie tijd in mijn jeugd.

Het was ondertussen al na 17u en terwijl een deel van ons gezelschap aanschoof bij Bob Express  besloten Bob en ik om de dag af te sluiten met enkele ritjes op Fury. Deze keer mocht ik de baan vooruit beleven en was ik nog meer onder de indruk. Dit is zonder twijfel de beste baan van België. Een geweldige afsluiter van een zonovergoten dag.

Ondanks de drukte heb ik een zeer leuke dag beleefd waarbij ik nogmaals een dikke pluim wil geven aan de vriendelijke medewerkers en de vlotte operations waardoor zelfs volle wachtrijen snel weggewerkt werden. Bedankt Bobbejaanland om me opnieuw het goede gevoel te geven die ik vroeger steeds kreeg bi