Plopsaland De Panne – Bumba indoorzone

In 2023 zal in Plopsaland De Panne een tweede indoorgebied geopend worden. Het Bumba Circus zal volledig in het teken van clown Bumba staan. In deze zone zullen de jongste bezoekers naar hartenlust kunnen spelen op allerlei speeltuigen en zal een darkride gebouwd worden.

 

Tijdens een fandag in 2019 kregen de fans van Plopsaland De Panne meer uitleg over de gloednieuwe indoorzone Bumba Circus. Deze zone zal gebouwd worden op de plaats van het huidige Bumba Theater, dat al een tijdje niet meer in gebruik was. Ook het restaurant Fred Kroket zal verdwijnen en de grasvelden achter de Kermiszone. Verder zal de Balloon Race verplaatst worden. Er wordt nog bekeken of deze gezien haar omvang in het nieuwe indoor gebied past of dat deze naar een ander park verhuist. Ten laatst zal de Carrousel van de Kermiszone verplaatst worden en een centraler plekje in deze zone krijgen. Ook Bumba’s Speeltuin krijgt een plekje in het indoorgebied.

 

De attracties

Als attracties kunnen in dit nieuwe gebied vooral heel wat speeltuigen en een ballenbad terug gevonden worden, maar ook een klein reuzenrad en een ballonnenmolen. Het valt nog af te wachten of dit de huidige Balloon Race of een nieuw exemplaar wordt.

Maar de grootste nieuwigheid wordt sowieso de darkride. Deze darkride neemt je mee doorheen de circuswereld van Bumba en zijn vriendjes. De groep onderhandeld momenteel nog met twee leveranciers over welk systeem men precies gaat gebruiken en wie deze uiteindelijk mag gaan bouwen. CEO Steve Van Den Kerkhof vertelde al wel dat we iets in de stijl van Carnaval Festival mogen verwachten.

Behalve attracties zal er ook een restaurant komen in de Bumba zone. Dit restaurant zal zowel via de indoor zone als langs buiten toegankelijk zijn en in een grote spiegeltent gethemed worden.

Ten laatste zal er in het gebied ook een podium gebouwd worden waar shows kunnen plaatsvinden.

 

Bouwupdates:

15 maart 2023: Eerste update van het nieuwe jaar

 

15 december 2022: Onze reporter ging opnieuw ter plaatse

 

20 september 2022: Ondertussen staat er al een heel gebouw recht

 

7 juni 2022: Onze reporter Hendrik ging opnieuw ter plaatse

16 mei 2022: Onze reporter Hendrik nam foto’s van de bouwwerken

15 mei 2022: Opnieuw een bezoekje van onze reporter Gregory

30 april 2022: Onze reporter Gregory ging opnieuw ter plaatse

 

20 maart 2022: Onze reporter Gregory nam foto’s van de bouwwerken

 

19 februari 2022: Onze reporter Tristan ging ter plaatse

 

17 februari 2022: Bumba Theater en Fred Kroket bijna volledig verdwenen