Pfingstkirmes Geldern: 19 mei 2018 – 22 mei 2018

De Pfingstkirmes van de Duitse stad Geldern, net naast de Nederlandse grens, kan dit jaar alweer een mooie attractielijst presenteren. Zo zullen de Spinning Racer, Around The World XXL en Fighter aanwezig zijn. De kermis vindt plaats van 19 mei tot en met 22 mei 2018.

 

Dit jaar zullen er 130 kraampjes naar de Pfingstkirmes van Geldern komen, hiervan zijn er 12 grootvermaak. De kermis vindt plaats op de Ostwall en de Nordwall in het Duitse dorp. Achtbaanfans kunnen zich alvast verheugen, want de Spinning Racer van Bruch zal van de partij zijn. Dit is een achtbaan met draaiende karretjes die gebouwd werd door het Duitse bedrijf Maurer Rides en heeft een lay-out die niet veel voorkomt.

Maar de Spinning Racer is niet de enige attractie die Bruch meeneemt naar de kermis. Ook de Fighter, een Booster van de Nederlandse fabrikant KMG, is van de partij. De Nederlandse exploitant van der Beek komt dan weer met een 80 meter hoge Star Flyer naar de kermis, namelijk de Around The World XXL.

Een andere grote attractie is de The Beast, een Streetfighter van de exploitant Rasch. Ook een soort Top Spin-achtige attractie is van de partij, het gaat om de Night Style van Armbrecht. Bij deze attractie kunnen de armen afzonderlijk bewegen.

Verder hebben we nog de Break Dancer No. 1 van Dreher-Vespermann, de Rock Express van Eul en de Octopussy van Markmann. Een attractie die minder vaak opduikt is de loopingschommel Looping the Loop van von Olnhausen.

Voor de kinderen vinden we onder andere het spookhuis Ghost van Burghard, het funhouse Pirates Adventure van Schneider en de botsauto’s Autoscooter Highway No.1 van Schneider.

 

Grootvermaak:

Spinning Racer – Bruch (Spinning Coaster)

Break Dancer No.1 – Dreher-Vespermann (Break Dance)

Rock Express – Eul (Music Express)

Octopussy – Markmann (Polyp)

Night Style – Armbrecht (Discovery)

Around the World XXL – van der Beek (NL) (Star Flyer)

The Beast – Rasch (Streetfighter)

Fighter – Bruch (Booster)

Pirates Adventure – Schneider (Funhouse)

Ghost – Burghard (Spookhuis)

Looping the Loop – von Olnhausen (Loopingschommel)

Autoscooter Highway No.1 – Schneider (Botsauto’s)

 

 

 

 

Bronnen: kirmes-beschickungen, kermisland