Persoonlijke fiche: Dwainie Weyen

Ik ben Dwainie, geboren in 1991 en woonachtig te Zutendaal. Als kind bezocht ik niet vaak pretparken, enkel eens een keertje Disneyland om de zoveel jaar.

Pretparken bezoeken is sinds kort een kleine hobby geworden. Enkele jaren geleden nam Stijn Colson me mee naar Bobbejaanland. Was toen nog een echte bangeschijter op vlak van coasters. Durfde in geen enkele attractie, enkel in de “rustigere”, achtbanen sloeg ik liever over. Op een zeker moment heb ik me gewaagd aan een achtbaan, de welke is me helaas ontgaan.

Jarenlang durfde ik geen coasters met inversies doen, tot twee jaar terug. Toen ging ik met een heel klein hartje voor het eerst in Anubis The Ride in Plopsaland De Panne. Een pittig baantje om mee te beginnen, maar ik dacht als ik dit durf, durf ik wel in elke achtbaan. Na de eerste keer had ik de smaak te pakken en ging er een tweede maal in.

Enkele weken later ging ik met enkele vrienden richting Efteling. Daar stond de Python op me te wachten. Dit was meteen mijn allereerste traditionele looping. Ik was doodsbang op de lifthil maar eens we naar beneden gingen had ik een smile tot achter mijn oren!

Ondertussen zijn we twee jaar verder en wil ik liefst zo veel mogelijk pretparkjes bezoeken. Helaas kan ik niet vaak gaan en ben ik dus nog een beetje een leek op vlak van kennis van alle parken. Maar langzamerhand leer ik alles.

Een echt favoriet pretpark? Dat is moeilijk te zeggen voor mij…  Plopsaland bezoeken is zoals thuiskomen, Disneyland is het park waar ik nog steeds het kind kan zijn dat in mij verscholen zit.

Favoriete attractie? Zonder twijfel Ratatouille l’aventure totalement toquée de rémy in Disneyland. Een superbeleving en je waant je net Remy !

Favoriete achtbaan ? Dan ga ik voor de beste woodie TROY!