Osterkirmes Dortmund: 24 maart 2018 – 8 april 2018

De Osterkirmes van Dortmund heeft dit jaar weer een leuke attractielijst. De Duitse grootstad heeft 5 attracties weten te strikken die voor het eerst in Dortmund zullen komen. In totaal komen er 15 attracties die als grootvermaak bestempeld kunnen worden waaronder 2 achtbanen.

 

De Osterkirmes van Dortmund vindt dit jaar plaats van 24 maart tot en met 8 april 2018. Heel wat attracties en kraampjes komen naar de stad waaronder 15 attracties van de categorie grootvermaak en van deze attracties zal maar liefst een derde hier voor de eerste keer staan.

De thrill ride Turbine van Gusowski waarbij de bezoekers vele G-krachten te verwerken krijgen is een van deze nieuwe attracties, maar ook de Flipper van Splitt staat hier voor het eerst opgesteld. De familie achtbaan Coco Beach van Kaiser, het spookhuis Geisterdorf van Fellerhoff en de botsauto’s Autoscooter Crazy Cars van Notthoff staan hier eveneens voor de eerste keer.

De grootste achtbaan van de kermis is de wilde muis X-Racer van Klünder. Wie het graag iets steviger wilt kan terecht op de Break Dancer van Schneider of de Entertainer van Müller-Volklandt. De echte thrill seekers kunnen terecht in Projekt 1 van Sipkema-Bartling die best een stevige rit weggeeft. Wie het liever wat rustiger aandoet kan terecht in het reuzenrad Columbia Rad van Burghard-Kleuser.

Wie graag deze kermis wilt bezoeken maar niet enkel hiervoor naar Dortmund wilt rijden, kan deze kermis combineren met de nabijgelegen Palmkirmes van Recklinghausen. Het laatste weekend van deze kermis is overlappend met het eerste weekend van de Osterkirmes van Dortmund. De attractie lijst van de Palmkirmes kan je hier terug vinden.

 

De volledige attractielijst en heel wat filmpjes kan je hieronder terug vinden.

 

 

Attractielijst van het grootvermaak:

X-Racer – Klünder

Coco Beach – Kaiser (NIEUW)

 

Break Dancer – Schneider

Amazona Bahn – Hoster

Entertainer – Müller-Volklandt

Turbine – Gusowski (NIEUW)

Schwanenflieger – Hornig

Projekt 1 – Sipkema-Bartling (NL)

Columbia Rad – Burghard-Kleuser

Flipper – Splitt (NIEUW)

 

Aqua Velis – Hofmann

Geisterdorf – Fellerhoff (NIEUW)

Autoscooter Pole Position – Mennecke

Autoscooter Crazy Cars – Notthoff (NIEUW)

Autoscooter Number 1 – Isken

 

 

Bron: kirmes-beschickungen