Orlando I-Drive 360 Skyplex – Skyscraper, Skyfall, Skyflyer & Orlando Eye

Het Skyplex project in Orlando is een zeer groot project dat een heleboel wereldrecords wil laten sneuvelen. Skyscraper wordt de hoogste achtbaan ter wereld, Skyfall wordt de hoogste vrije val toren ter wereld en Skyflyer wordt de hoogste Star Flyer ter wereld. Daarbij komt er ook nog Orlando Eye wat een zeer groot reuzenrad wordt. Hieronder een overzicht van de verschillende projecten.

 

Skyscraper: De hoogste achtbaan ter wereld

Het meest in het oog springend project wordt de Skyscraper, een 152 meter hoge achtbaan die gebouwd zal worden rond een toren van 174 meter hoog.

Met zijn 152 meter wordt dit de hoogste achtbaan ter wereld, en snoept hij het record af van Kingda Ka uit Six Flags Great Adventure.

De achtbaan zal gebouwd worden door het Zwitserse bedrijf Intamin. Intamin is niet aan zijn proefstuk toe, want de gehele top vijf van hoogste achtbanen ter wereld staat op hun naam. Het volledige project is ontworpen en gepatenteerd door US Thrill Rides.

De lifthill zal in een spiraal rond de toren omhoog lopen en het zal anderhalve minuut duren voor je boven bent. Daarna zullen er op z’n minst 3 wereldrecords verbroken worden. Natuurlijk het record van de hoogste achtbaan ter wereld met een hoogte van 152 meter. Verder ook het record van hoogste inversie wat de barrelroll zal worden in het begin van de rit. Tot slot zal het de enigste rollercoaster ter wereld worden die meer dan twee 90° drops heeft waarvan de eerste een drop van 120° is. De totale duur van de rit zal meer dan 4 minuten bedragen. Tijdens de rit zullen de bezoekers 7 keer over de kop gaan.

Skyfall: De hoogste vrije val ter wereld.

In de toren van Skyscreeper komt de hoogste freefall toren ter wereld. Skyfall wordt een vrij val toren, eveneens gebouwd door Intamin, van maar liefst 137 meter hoog! Hiermee verbreekt deze het record van de 2014 geopende Zumanjaro, drop of doom in Six Flags Great Adventure.

Skyfall neem de bezoekers mee naar een hoogte van 137 meter. Eenmaal  het topje bereikt te hebben, krijgt de bezoeker 15 seconden om voetenbengelend van het uitzicht te genieten om daarna naar beneden te razen aan een gemiddelde snelheid van 90 Km/h, zei Jozua Wallack, Algemeen Manager van het Skyplex complex.

Wie niet van al die thrill houdt, kan via een lift, die volledig uit glas zal bestaan, een uitkijkplatform bereiken, om daar van het uitzicht te genieten.

De bouw van dit complex zal in het najaar van 2015 aanvangen en openen in het voorjaar van 2017.

 

Skyflyer: De hoogste Starflyer ter wereld

Deze Starflyer attractie zal gebouwd worden door de Funtime Group. Met zijn 130 meter wordt dit ook meteen de hoogste Starflyer ter wereld.

Deze attractie zal 24 personen per rit tot op een hoogte van 128 meter brengen en ronddraaien aan een snelheid van 65 km/h

 

Orlando Eye: 130 meter reuzenrad

De Orlando Eye moet vergelijkbaar zijn met de London Eye en gaat deel uitmaken van een nieuw entertainmentcomplex.

Dit complex wordt onder meer voorzien van een Sea Life Aquarium en een nieuwe vestiging van Madame Tussauds.

Eigenaar Unicorp heeft eveneens een akkoord bereikt over de komst van meerdere restaurants, waaronder Carrabba’s Italian Grill en Outback Steakhouse.

De Orlando Eye komt op de plaats te staan van het voormalige Mercado.

 

Ondertussen is het Orlando Eye reeds af:

 

Een onride kan je hier bekijken:

 

Kabelbaan: 180 meter hoge kabelbaan

 

International Drive krijgt een grote kabelbaan van bijna een halve kilometer lang. De kabelbaan, die nog geen naam heeft, zal 2 passagiers per keer meepakken naar een hoogte van 180 meter waarna de rit naar beneden zal beginnen.

Meer over dit project is voorlopig nog niet bekend.

 

UPDATE 18/10/2015: Het project gaat waarschijnlijk niet door

Het project kwam deze onlangs voor bij de Orange County commissie en de Zonecommissie. Jammer genoeg stemden beide partijen tegen het project. Hierdoor is de kans zeer klein dat Skyplex doorgaat. Alles hangt nu af van de provinciecommissie. Als zij ook tegen stemmen dan is het project ten einde.

Een reden voor het negatieve advies heeft voor een groot deel te maken met Universal. Zij zijn tegen het project omdat zijzelf niet hoger mogen bouwen dan 60 meter en dit project zou het dus wel mogen. Als reden voor hun tegenkanting geven ze aan dat het project het uitzicht zou verstoren en niet bij de omgeving zou passen.