Mexicaans avontuur in Ciudad Juárez – juli 2023

In juli trokken Themeparkfreaks Laura, Lennert, Rik en Jonathan eropuit naar het westen van Amerika waar ze 3 weken lang zouden toeren door het land. We bezochten heel wat bijzondere plaatsen en we delen dan ook graag de foto’s van onze reis en delen kort onze belangrijkste ervaringen.

 

Tijdens onze West-Amerika trip stond er ook tweemaal een Mexicaans avontuur op de planning. We zouden de grens een eerste keer overgaan bij El Passo in Texas, waar we dan de Mexicaanse stad Ciudad Juárez zouden bezoeken. De tweede keer zouden we de grens veel westelijker oversteken bij San Diego en stond Tijuana op de planning.

Tijuana wordt vaak bezocht door toeristen vanuit Amerika. Ondanks de soms bedenkelijke reputatie van Mexico was dit plan dus nog niet zo gek. Ciudad Juárez was daarentegen een heel ander verhaal. Het wordt gezien als één van de gevaarlijkste steden ter wereld met veel bendegeweld, corruptie en het internet wist me zelfs te vertellen dat hier meer moorden gebeurden dan tijdens de burgeroorlog in Syrië.

In deze stad staan er drie pretparken met in totaal 5 rollercoasters die welgeteld door 0 mensen op Coaster-Count bereden waren. Er waren dan ook geen foto’s beschikbaar. Zelfs Richard Bannister (de huidige nummer 2 op de wereldranglijst) die al meer dan 70 landen bezocht heeft, waaronder zelfs gevaarlijke landen als Noord-Korea, vond dit veel te gevaarlijk om naartoe te gaan. Ook andere pretparkvrienden verklaarden ons zot en op internetforums werd zelfs al gevraagd welke teksten op onze grafzerken gezet mochten worden.

Deze uitstap zou dus met voorsprong de meest gewaagde pretpark credits bevatten die ik tot dan zou gaan halen. Uiteraard had ik na al deze waarschuwingen heel wat onderzoek gedaan naar Ciudad Juárez. Ik volgde niet alleen de mainstream media en de publieke opinie, maar ik zocht ook op hoe het dagelijkse leven daar verliep en hoe de locals erover dachten. Tenslotte gebeurden in België enkele jaren geleden ook verschillende terroristische aanslagen en ontploft er tegenwoordig bijna dagelijks een bom in het Antwerpse drugmilieu. Desondanks hebben we hier toch ook geen schrik om op straat te komen of om naar de winkel te gaan.

Hoe meer ik er over opzocht, hoe meer ik vertrouwen kreeg dat alles goed zou verlopen. Dus besloten we het erop te wagen! Al onze verplaatsingen in Mexico zouden we met de Uber doen en voor het donker zouden we terugkeren.

Spoiler: alles is volledig volgens plan verlopen en we hebben ons geen seconde onveilig gevoeld. We hebben zelfs niet eens moeite gedaan om voor het vallen van de avond terug over de grens te zijn.

 

Parque de Diversiones Anita Nueva Aventura

Parque de Diversiones Anita Nueva Aventura is het grootste pretpark in de Mexicaanse stad Ciudad Juárez, net onder de Amerikaanse stad El Paso. Het park ligt op enkele honderden meters van de Amerikaanse grens.

Het park is de thuishaven van 3 rollercoasters. De kleinste is een Big Apple achtbaan met de naam Crazy Worm. De grootste is de achtbaan WildCat, dit is een zyklon van Pinfari die voorheen in 3 Amerikaanse pretparken stond. Tot slot is er nog de Toboggan, een zeldzame Toboggan achtbaan van Chance Rides die we kennen vanop de Franse kermissen.

Fiesta Park

Fiesta Park is gelegen in de Mexicaanse stad Ciudad Juárez. Het was een parkje dat ik zelf ontdekt had tijdens de voorbereidingen van de reis. Hier stond blijkbaar al meer dan 20 jaar een rollercoaster met de naam Gusi. Helaas bleek die net dit jaar te zijn weggehaald en vervangen door een andere attractie.

Parque Borunda

Parque Borunda is gelegen in de Mexicaanse stad Ciudad Juárez. Sinds 2003 staat hier de achtbaan Gusi. Net zoals de andere achtbanen in Ciudad Juárez, was hier niet veel over geweten. Toen we bij het park aankwamen, bleek deze enkel toegankelijk te zijn voor kinderen. Mama’s en papa’s mogen helaas niet mee op de achtbaan. Aangezien het al donker begon te worden, zijn we hier niet langer gebleven en namen we de Uber terug naar Amerika.