Le Cinéscénie, het grootste nachtspektakel ter wereld

Cinéscénie is een onwaarschijnlijke superproductie van bijna twee uur. Het verhaal vertelt het symbolische lot van de familie Maupillier van de Middeleeuwen tot aan de Tweede Wereldoorlog en wordt gespeeld door 3400 acterende vrijwilligers.

Deze ritmische en eigentijdse legende ontvouwt zich voor de ogen van de bijna 14 000 toechouwers en zet de meest recente technologieën in op het grootste podium ter wereld met zijn oppervlakte van 23 hectare. Elke voorstelling mobiliseert 1200 acteurs, 120 ruiters, 80 techniekers en 400 personen die instaan voor het onthaal en de veiligheid van het publiek.

De voorstelling wordt gerealiseerd met een buitengewone technische ondersteuning zoals 24 000 kostuums, 800 vuurwerkpijlen elke avond, 850 waterjets, 3D-videoprojectie en meer dan 3000 projectoren, waaronder 400 LED-projectoren, die de lichtshow vormen die ontwikkeld werd in samenwerking met de bekende Belgische lichtontwerper Koen Vermeulen. Het 7.5.1. geluidssysteem werd speciaal ontwikkeld om het publiek helemaal op te laten gaan in de actie.

De bekende Hollywood-componist Nick Glennie-Smith schreef de originele soundtrack van de show en de beste Franse acteurs leenden hun stem voor het spektakel (Philippe Noiret, Gérard Depardieu, Alain Delon, Jean Piat, Michel Duchaussoy, Robert Hossein, enz.).

In slechts enkele jaren tijd groeide de Cinéscénie uit tot reis in een nieuwe dimensie met talrijke nieuwe ontwikkelingen: 7 nieuwe podia in 5 jaar, met nieuwe speciale effecten, een nieuwe lichtshow en nieuwe 3D-videoprojecties en decors.

28 voorstellingen van 6 juni tot 12 september.

 

Enkele foto’s