Jardin d’Acclimatation – Speed Rockets

Het Franse park, Jardin d’Acclimatation wil de komende jaren enorm gaan investeren. Vijftig miljoen euro werd begroot voor de komende jaren. Dit geld zal gebruikt worden voor thematisering, renovaties van gebouwen en nieuwe attracties.

 

Het park zal in 2017 en 2018 achttien nieuwe attracties gaan bouwen. Daarnaast zullen de bestaande attracties voorzien worden van een nieuw thema om in het nieuwe plaatje te passen dat het park voor ogen heeft.

Zo zal de zweefmolen voorzien worden van fonteinen. Het thema zal geïnspireerd worden op de wereld van Jules Verne, zo komt er bijvoorbeeld een ballonattractie die een panoramisch uitzicht zal bieden op het landschap. Het volledige Aziatische gebied zal heraangelegd worden, de achtbaantrein, die nu een draak is, wordt een door stoom aangedreven tractor. De rupsmolen Gondoles Chinoises krijgt bootjes.

In totaal zal het park 48 attracties gaan tellen, waarvan 18 nieuwe. Drie attracties zullen speciaal voor de jeugd zijn. Voor de transformatie zullen 25 bestaande attracties volledig vernieuwd worden.

De werkzaamheden gingen in oktober 2017 van start en zullen twee tot vijf jaar duren. €22 miljoen zal geïnvesteerd worden in de attracties zelf. De rest van het geld moet dienen voor het her aanleggen van het landschap, de renovatie van historische gebouwen en het zelf in handen nemen van de horeca in het park.

 

Les turbines d’avion:

Een van die nieuwe attracties is een familiecoaster van de Duitse achtbaanbouwer Gerstlauer. Deze familieachtbaan krijgt de naam “Les turbines d’avion” en komt in het teken te staan van vliegen. De karretjes van de achtbaan zullen dan ook in de vorm van vliegtuigjes gebouwd worden. Les turbines d’avion wordt 11,9 meter hoog en wordt een zogenaamde Bobsled Coaster met een custom lay-out.

 

Feiten:

 • Naam: Speed Rockets
 • Opening: 1 juni 2018
 • Fabrikant: Gerstlauer Amusement Rides
 • Model: Bobsled Coaster
 • Lay-out: Custom
 • Hoogte: 11 meter
 • Lengte: 400 meter
 • Elementen: 
  • Kettinglift heuvel 
  • Bandenlift heuvel

 

 

Bouwupdates:

1 juni 2018: Foto’s van de achtbaan

 

 

27 mei 2018: POV onride video

 

 

7 februari 2018: Nieuwe bouwfoto’s

 

 

1 februari 2018: Nieuw concept van het station

 

 

7 januari 2018: De track is compleet!

Fans hebben daarom ook al meteen de eerste simulatie video gemaakt van de rit.

 

23 december 2017: De eerste track is geplaatst!

 

 

22 december 2017: Werken in het park

 

 

 

 

 

Foto’s: Jardin d’Acclimatation

Bron: Le Parisien, Le Jardin d’Acclimatation, rcdb